Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
7. 9. 2012,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

McLaren Ferrari Fernando Alonso Michael Schumacher Sebastian Vettel

Petek, 7. 9. 2012, 11.51

8 let

Ni zanič ekipe, pravi Vettel – prvi trening Schumiju

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sebastian Vettel je dejal, da letos nihče nima zanič dirkalnika, da so razlike med ekipami minimalne. Morda ima prav. Prvi trening za VN Italije je dobil Michael Schumacher.

Karavano formule 1 je v italijanski Monzi pričakal čudovit sončen dan s temperaturo 24 stopinj Celzija. In tako so navijači zbrani v kraljevem parku že v petek videli veliko dirkanja (dirkači so naredili med 20 in 30 krogi). Prvi uro in pol dolg trening je dobil Michael Schumacher (Mercedes), ki je čas 1:25,422 odpeljal že po 40 minutah. Do konca ga ni nihče več izboljšal, še najbolj pa sta se mu približala Jenson Button (McLaren) in Nico Rosberg (Mercedes). Dirkača lani šampionske Red Bullove ekipe sta bila s sekundo zaostanka le deveti in 11. Nekaj minut pred koncem sta z okvaro dirkalnika ob stezi parkirala Fernando Alonso (Ferrari) in Pastor Maldonado (Williams). Prvič smo na uradnem treningu videli kitajskega dirkača, a Ma Qing Hua (HRT) se ni posebej izkazal. Ne le, da je bil zadnji, za ekipnim kolegom Pedrom de la Roso je zaostal skoraj dve sekundi.

"Težko je reči, kdo ima najboljši dirkalnik"

Z zmagama na zadnjih dveh dirkah in to na dveh zelo različnih stezah se McLaren zdi najhitrejši dirkalnik ta hip. To je pred VN Italije poudaril tudi vodilni v točkovanju in adut Ferrarija na domači dirki Alonso. Svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) se ne strinja: "Letos je težko reči, kdo ima najboljši dirkalnik. Odvisno od dirke. Dejstvo je, da so si dirkalniki zelo izenačeni in je pred vsako posamezno dirko težko vedeti, kdo bo zmagal. Ne gre le za eno ali dve ekipi, prejšnji vikenda sta bila dirkača Sauberja v prvih dveh vrstah, a žal nista prišla skozi prvi ovinek. Letos ni zanič dirkalnikov in ni dirkalnikov, ki bi izstopali." Petkovi treningi slike razmerja moči za kvalifikacije in dirko še ne dajejo in zato Nemec ne ve, kaj pričakovati od dirke v Monzi, kjer je lani zmagal. "Lani smo bili tu zelo konkurenčni, predlani pa ne. Težko je torej vedeti, kaj pričakovati letos."

Ne spreglejte