Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
23. 2. 2013,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sebastian Vettel Mark Webber Red Bull

Sobota, 23. 2. 2013, 18.49

8 let

Ni bil še prvi, ponagajal jim je virus, a Vettel je brez skrbi

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sebastian Vettel in Red Bull se testiranjih podobno kot na treningih držita ob strani: niso najhitrejši, niti ne govorijo veliko, a na dirkah bodo spet pokazali, kdo je prvak.

V dosedanjih osmih testnih dneh smo videli na prvem mestu osem dirkačev iz štirih ekip. To so McLaren, Mercedes, Ferrari in Lotus. Nekoga pogrešamo, kajne? Ekipo prvakov Red Bull. A brez skrbi: čeprav je Mark Webber v četrtek zaostal dobro sekundo in bil le deveti, Sebastian Vettel pa je bil v torek in sredo dobre tri desetinke za najhitrejšim, ostajajo prvi favoriti za obe lovoriki. Če pogledamo čase celotnega tedna, je Vettel dosegel petega, Webber pa 13., a sta zgolj izjemoma vozila kvalifikacijske kroge z malo goriva. Kot branilec naslova že ves čas poudarja: osredotočajo se na testiranje materiala (večinoma so izvajali simulacije dirk) in bodo svojo pravo hitrost pokazali šele čez tri tedne na uvodni VN Avstralije.

"Vse gre po načrtih. Nimamo okvar, razen manjšega zapleta s programsko opremo," je na kratko testiranja v Barceloni povzel Vettel. Ker jim je virus napadel računalnike, ki zbirajo telemetrijo, je Nemec v torek odpeljal nekaj 10 krogov manj. V nemškem Bildu so tako malo za šalo malo zares zapisali, da so je z virusom skušali ponagajati tekmeci (vsi uporabljajo iste sistemske programe, ki jih izdeluje McLaren). Enkrat je Vettlu ponagajala še preslabo pritrjena pnevmatika, a: "Nič takega ni bilo, da bi nas moralo skrbeti." Z RB9 je tako mnogo bolj zadovoljen, kot je bil lani ta čas z RB8. Pa čeprav gre pri novem dirkalniku le za evolucijo tistega z lanske zadnje dirke v Braziliji.

Webber: Izboljšati se moramo kot ekipa

Tudi Webber je mnenja, da je letos evolucija morda bolj varna izbira od dramatičnih sprememb na dirkalniku (še Jenson Button je potarnal, da novega McLarna ne razume najbolje, pa čeprav je zelo hiter). Ne bo pa odločal le dirkalnik, razlaga Avstralec. "Izboljšati se moramo, izboljšati se moramo kot ekipa. Na to smo tudi osredotočeni." Torej še hitrejši postanki, še boljše strategije. Pa tudi sam obljublja, da bo pri 36 letih naredil vse, da se končno enakovredno vmeša v boj za naslov.

Ne spreglejte