Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
16.55

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Max Verstappen Toro Rosso Lewis Hamilton Mercedes VN Brazilije

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 16.55

5 let, 10 mesecev

Najstnik Verstappen dal lekcijo trikratnemu svetovnemu prvaku Hamiltonu

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Novinec v formuli 1 Max Verstappen je v svojo debelo knjigo spektakularnih prehitevanj po VN Brazilije vpisal še nekaj drznih, na katere bi bil ponosen tudi svetovni prvak Lewis Hamilton.

Dirkač Toro Rossa Max Verstappen je dirko za VN Brazilije začel deveti in končal deseti. Po diskvalifikaciji Masse je napredoval na deveto mesto. Kljub temu je bil eden izmed glavnih junakov brazilske dirke. Čeprav je bil zaradi nekonkurenčnega Renaultovega motorja v boju s tekmeci v slabšem položaju na dolgih ravninah, je izvedel nekaj izjemnih prehitevalnih manevrov.

"Napadal sem, a tudi drugi so napadali mene. Vso dirko sem dirkal na meji. Ena točka je bila maksimum, kar smo lahko osvojili (Max je dal izjavo pred diskvalifikacijo Masse, op.p.). Seveda to ni, kar smo si želeli v boju z Lotusom, a moramo biti realistični," je takoj po dirki za crash.net povedal Max Verstappen, potem pa nadaljeval:

"Zelo težko se je bilo braniti pred Force Indio in Lotusom (oba tekmujeta z Mercedesovim motorjem, op. p.). Ko vidiš, kako te fantje zlahka ujamejo na ravnini, postaneš zafrustriran, še posebej ker je bil moj dirkalnik odličen v ovinkih."

Čeprav je bil Verstappen na ravninah zafrustriran, pa je dvakrat v prvem ovinku doživel pravi dirkaški orgazem, ko je po zunanji strani prehitel dirkača Force Indie Sergia Pereza (na koncu 13.) in Sauberjevega Felipeja Nasra (uporablja Ferrarijev motor, na koncu 14.).

Ne spreglejte