Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 3. 2023,
9.00

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Yamaha Tim Gajser Tim Gajser Jeffrey Herlings Jeremy Seewer Ruben Fernandez Honda GasGas KTM Jan Pancar Jorge Prado MXGP

Nedelja, 12. 3. 2023, 9.00

1 leto, 1 mesec

MXGP Argentine, kvalifikacijska dirka

Spektakularen padec Seewerja, prvih deset točk Pradu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Jorge Prado | Jorge Prado je osvojil prvih deset točk in bo prvi izbiral štartno rampo na VN Argentine. | Foto Guliver Image

Jorge Prado je osvojil prvih deset točk in bo prvi izbiral štartno rampo na VN Argentine.

Foto: Guliver Image

Jan Pancar je na kvalifikacijski dirki VN Argentine v razredu MX2 osvojil 19. mesto, potem ko je padel v tretjem krogu. V MXGP je bil najhitrejši Jorge Prado (GasGas). Petkratni svetovni prvak Jeremy Herlings (KTM) je bil samo deseti, aktualni podprvak Jeremy Seewer (Yamaha) pa je doživel spektakularen padec.

Jeffrey Herlings Mantova
Sportal Vrnitev Herlingsa, začetek sezone brez Gajserja

Ruben Fernandez je edini adut Honde na uvodnih dirkah sezone. | Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Ruben Fernandez je edini adut Honde na uvodnih dirkah sezone. Foto: Honda Pro Racing/ShotbyBavo Svetovno prvenstvo v motokrosu se je v Patagoniji začelo s kvalifikacijsko dirko, na kateri so prvič delili točke za skupni seštevek sezone (deset za zmago). Sicer pa rezultati kvalifikacij pomenijo vrstni red izbire štartne rampe na nedeljskih glavnih dveh vožnjah. V razredu MXGP je bil najhitrejši Jorge Prado (GasGas). S tremi sekundami zaostanka je bil drugi njegov ekipni kolega Mattia Guadagnini (GasGas), tretji pa Maxime Renaux (Yamaha). Edini voznik Hondine tovarniške ekipe Ruben Fernandez je na četrtem mestu zaostal osem sekund. Aktualni svetovni prvak v MXGP Tim Gajser (Honda) okreva po zlomu stegnenice, ki ga je utrpel pred tremi tedni.

Povratnik po letu dni (po poškodbi in več operacijah) Jeffrey Herlings (KTM) je imel v uvodnih krogih nemalo težav v gneči voznikov in je zdrsnil na 15. mesto. Kvalifikacijsko vožnjo je nato končal na desetem mestu in tako osvojil eno samo točko za svetovno prvenstvo. Dvakratni svetovni prvak v MXGP tako ni pokazal tistega, kar se od njega pričakuje.

Kvalifikacijsko vožnjo je zaznamoval še grd padec aktualnega podprvaka Jeremyja Seewerja (Yamaha). Na skoku ga je dvignilo s sedeža in je poletel po zraku več metrov preko skoka. Takoj se je pobral na noge in jo tako očitno odnesel brez poškodbe.

Jan Pancar | Foto: Grega Valančič/Sportida Jan Pancar Foto: Grega Valančič/Sportida V razredu MX2 je bil najhitrejši aktualni podprvak in prvi favorit za letošnji naslov prvaka Jago Geerts (Yamaha). Edini Slovenec v Patagoniji Jan Pancar (KTM) je padel v tretjem krogu in se moral nato v konkurenci 30 voznikov prebijati z zadnjega mesta. Končal je na 19. mestu.

Velika nagrada Argentine sledi v nedeljo: prva vožnja v MX2 ob 16.15 po srednjeevropskem času, druga ob 19.10, v MXGP pa prva ob 17.15 in druga ob 20.10.

Jan Pancar
Sportal Pancar: Če bom odpeljal, kot znam, bo rezultat vrhunski
Tim Gajser 2023
Sportal Dva tedna po zlomu stegnenice Gajser že trenira
Tjaša Fifer Jan Pancar
Sportal "Morala sem se dokazati, da sem šla lahko na trening s fanti"
Ne spreglejte