Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 9. 2011,
18.20

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser Luka Milec

Nedelja, 25. 9. 2011, 18.20

1 leto, 9 mesecev

Motokrosisti v Radizelu končali sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Motokrosisti so ta konec tedna s peto dirko v Radizelu končali letošnje državno prvenstvo. Pred finalom so bile med vodilnimi dirkači minimalne razlike, zato je bila zadnja dirka zelo zanimiva.

Naslovov državnih prvakov za sezono 2011 so se razveselili Sašo Kragelj, Tim Gajser, Miran Kovačič, Bogomir Gajser in Luka Milec.

Največ zanimanja je veljalo dirki v odprtem razredu, kjer sta bila branilec naslova Sašo Kragelj in njegov letos največji konkurent Toni Mulec pred finalom izenačena, zato je bil boj za naslov državnega prvaka še povsem odprt. Vendar Kragelj na domači progi pred svojimi navijači ni dovolil presenečenja. Suvereno je zmagal v obeh vožnjah in tako osvojil že 18. naslov državnega prvaka. Najbliže mu je v obeh vožnjah prišel Mulec, ki je tako osvojil drugo mesto in naslov državnega podprvaka. V prvi vožnji je tretje mesto osvojil Deni Ušaj, v drugi pa Theo Urbas. To je Urbasu prineslo tretje mesto tako na dirki kot tudi v seštevku državnega prvenstva.

V razredu do 125 kubičnih centimetrov je imel pred finalom Tim Gajser na prvem mestu pet točk prednosti pred Aljošo Molnarjem, zato se je obetal dvoboj med vodilnima dirkačema. Toda iz tega ni bilo nič, saj je Gajser v obeh vožnjah zmagal z veliko prednostjo in prvenstvo odločil v svoj prid. V prvi vožnji je bil Gajserju najbliže Anej Doplihar, v drugi pa Aljoša Molnar. Za Gajserjem sta se na stopničkah zvrstila Doplihar na drugem in Dejan Zver na tretjem mestu. V končnem seštevku prvenstva je Molnar vseeno osvojil naslov državnega podprvaka, medtem ko je bil Zver tretji.

Anej Braniselj je prav na zadnji dirki izgubil naslov državnega prvaka v razredu do 85 kubičnih centimetrov. Pred radizelsko preizkušnjo je vodil pred Miranom Kovačičem, ki je bil tokrat nepremagljiv. V prvi vožnji je Kovačič vodil od starta do cilja, v drugi vožnji pa je vodstvo na začetku prevzel Braniselj. Toda Kovačič je bil še v drugo prehiter za konkurente in je s tem postal tudi veliki zmagovalec državnega prvenstva.

Pri veteranih je naslov državnega prvaka tudi letos ubranil Bogomir Gajser, čeprav se je moral za končno zmago precej potruditi. Naslov podprvaka je pripadel Igorju Pancarju, tretje mesto v prvenstvu pa je osvojil Andrej Rus. V kategoriji podmladka do 65 kubičnih centimetrov je naslov državnega prvaka zasluženo osvojil Luka Milec.

Ne spreglejte