Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
20. 7. 2011,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Felipe Massa

Sreda, 20. 7. 2011, 16.37

8 let

Montezemolo: Massa bo ostal tudi 2012

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je zatrdil, da Felipe Massa nedvomno ostaja v ekipi f1 tudi v prihodnji sezoni.

Brazilski dirkač, ki letos ni prepričljiv, s Ferrarijem ni zmagal vse od leta 2008 in nič ne kaže, da bo prav kmalu. Zaradi slabih rezultatov so vzcvetele govorice, da ga bo ekipa iz Maranella predčasno zamenjala – fant ima sicer še veljavno pogodbo za sezono 2012 – in ga nadomestila denimo z Red Bullovim Markom Webbrom.

''Massa in Alonso zmeraj pridirkata nekaj več. V sedemdesetih, ko sem bil športni direktor, bi ljudje rekli, da dirkač in dirkalnik štejeta vsak po 50 odstotkov. Danes dirkalnik šteje več, a s temi 30 odstotki lahko dirkač naredi razliko. Alonso je super, Massa pa se vrača. Mislim, da dirkača nista problem. Sedaj je čas za 'čenče', a prihodnje leto bosta naša dirkača ostala Alonso in Massa,'' je povedal di Montezemolo.

Italijan je še poudaril, da se mora Ferrari zgledovati po Alonsu, ki še ni izgubil upanja na naslov prvaka, čeprav za Vettlom kljub zmagi v Silverstonu zaostaja gromozanskih 92 točk, kar je skoraj štiri zmage.

''Alonso ima prav, ker še vedno upa na naslov. Vsi smo razočarani, ker na štartu sezone nismo bili tam, kjer smo si želeli biti. In prav zaradi tega nas je zmaga v Silverstonu tako razveselila, saj je šlo za demonstracijo superiornosti, ki nas navdaja z upanjem. Točke bomo šteli na koncu, vmes pa bomo delali tudi z mislijo na naslednjo sezono. Zmaga je prav gotovo prišla v pravem času, po izjemnem trudu. Zahvalil sem se našim ljudem za velike napore in da so pokazali, česa so sposobni. Dejstvo, da je prišla prva zmaga sezone v Silverstonu, na isti stezi in v istem mesecu, kjer je Ferrari zmagal na svoji prvi dirki f1 leta 1951, kaže na moč ekipe in na to, da je bil Ferrari zmeraj zraven in da je bil rdeč dirkalnik na štartu vsake dirke v preteklih 60 letih,'' je svoje misli zaokrožil predsednik Ferrarija.

Ekipo iz Maranella ta vikend čaka nov preizkus, saj bo na sporedu deseta dirka sezone na nemškem Nürburgringu.

Ne spreglejte