Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
3. 2. 2012,
18.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Force India Nico Hülkenberg

Petek, 3. 2. 2012, 18.32

8 let

Mladca nista tveganje za želeno peto mesto (video)

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Force India v sezoni 2012 želi na peto mesto med konstruktorji. Zatrjujejo, da mlada dirkaška postava (Paul di Resta in Nico Hülkenberg imata skupaj le 38 odpeljanih VN) ni tveganje.

Škot Paul di Resta je z novim dirkalnikom Force Indie (VJM05) kot prvi odpeljal prve kroge v sezoni 2012 formule 1. Šlo je za promocijsko fotografiranje na dirkališču v Silverstonu. Zares se testiranja začnejo v torek v Jerezu. Indijsko moštvo gre v novo prvenstvo z jasnim ciljem – peto mesto v konstruktorskem seštevku. Lani so za petim Renaultom (letos Lotusom) zaostali le štiri točke. "Če pogledate lansko sezono, je to povsem mogoče, a ne bo lahko. Za peto mesto je potreben dober in konstanten dirkalnik," pove 24-letni Nemec Nico Hülkenberg, ki je v ekipi zamenjal bolj izkušenega rojaka Adrian Sutila.

Force India bo imela enega najmanj izkušenih dirkaških dvojcev. Di Resta je lani odpeljal svojo debitansko sezono, Hülkenberg leta 2010, lani pa je bil rezervni dirkač ekipe Vijaya Mallye. Za rezervnega dirkača pa imajo Francoza Julesa Bianchija. "Ne, to ni tveganje. Če izvzamemo prve štiri ekipe, mislim, da imamo najbolj atraktivno dirkaško posadko. Niti malo me ne skrbi," odgovarja Bob Fernley, ki si z Mallyo deli mesto vodje moštva. Hülkenberg zatrjuje, da mu leto odsotnosti z dirk ni škodilo. "Ni mi bilo lahko, a sem imel s Force Indo dobro leto. Lahko sem se dokazoval na petkovih treningih. Ves čas sem napredoval in se učil. Izvedel sem marsikaj tehničnega, kar mi bo pomagalo na dirkah."

"Mislim, da Vijay ne bo sprejel ničesar, kar bo manj od petega mesta. Še dobro, da lani nismo bili peti, ker bi sicer letos morali biti četrti," je o ciljih za 2012 v smehu dejal Fernley. "A bo zelo težko. Veliko ekip je zmožnih za peto mesto. Mislim, da bo bitka za peto mesto enako zanimiva kot za prva štiri." Prav ima: ob njih so tu še Lotus, Toro Rosso, Williams, Sauber, morda celo Caterham.

Ne spreglejte