Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
1. 3. 2016,
19.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Mercedes Haas Barcelona

Torek, 1. 3. 2016, 19.09

6 let, 6 mesecev

Mercedes odvrgel prvo masko, novinec Haas naletel na mino

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aktualni svetovni prvak formule 1 Mercedes je začel prvi dan drugih letošnjih testiranj v Barceloni razgaljati potencial svojega dirkalnika.

Na vrhu časovne lestvice se je znašel Mercedesov dirkač Nico Rosberg, ki je naprej odpeljal simulacijo dirke, nato pa z mehko Pirellijevo gumo postavil impresivni čas 1:23,022. To je bilo le dve desetinki počasneje od najboljšega časa Ferrarijevega Sebastiana Vettla z ultra mehko različice pnevmatike, ki ga je Nemec odpeljal 23. februarja v Barceloni.

Drugi čas je v torek zabeležil Valtteri Bottas z Williams-Mercedesom, ki je bil od Rosberga oddaljen dobri dve desetinki sekunde. A je tekmoval z ultra mehko gumo, kar bi lahko pomenilo, da je bila razlika v hitrosti v bistvu še večja in da je Williams z enako različico gume od Ferrarija počasnejši za štiri desetinke. A to so samo ugibanja, saj moštva niso razkrila podatka, koliko goriva so imeli dirkači v rezervoarju v času postavitve najhitrejšega kroga.

McLarnov Fernando Alonso, ki zadnji dan prvih testiranj v Barceloni zaradi tehničnih težav ni odpeljal niti enega hitrega kroga, je ob vrnitvi v katalonsko prestolnico zbral 93 krogov. To je vsekakor spodbudno. A v oči bode njegov zaostanek za najhitrejšim Rosbergom. Španec je z isto različico gume za Nemcem zaostal 1,7 sekunde.

Z gumo medium je bil najbolj divji Ferrarijev dirkač Kimi Raikkonen. Finec, ki je bil od Rosberga počasnejši 1,8 sekunde, je z enako gumo dobil bitko z aktualnim prvakom Lewisom Hamiltonom. Razlika: 2 desetinki.

Najboljši maratonec torkovih merjenj moči je bil dirkač Toro Rossa Max Verstappen. Nizozemec se je naveličal dirkati šele po 144 krogih. Odpeljal je več kot dve dirki za VN Španije.

Novinec Haas je naletel na veliko mino, ki mu je uničila dan. Esteban Gutierrez je dopoldan sestavil 23 krogov, nato pa bil po kosilu prisiljen počivati, saj je imel okvarjen sistem za gorivo.

Ne spreglejte