Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
21. 11. 2015,
11.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo Yamaha MotoGP

Sobota, 21. 11. 2015, 11.21

8 let

Med Rossijem in Lorenzom v prvenstvu 2016 ne bo stene

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav se očitno aktualni svetovni prvak MotoGP Jorge Lorenzo in Valentino Rossi ne pogovarjata več, pa ju v prihodnji sezoni kraljevskega razreda v garaži ne bo ločevala stena.

Prvi in drugi dirkač letošnjega svetovnega prvenstva MotoGPJorge Lorenzo in Valentino Rossi sta se osem dni po zadnji dirki v Valencii v javnosti pojavila v Milanu, kjer je Yamaha vesoljnemu svetu predstavila svoji dve noviteti: yamaho XSR900 in yamaho MT-10. Lorenzo in Rossi sta na odru drug drugega ignorirala. Niti pogledala se nista, kaj šele, da bi si stisnila roki in zakopala bojno sekiro. Očitno so rane še zmeraj preveč boleče in strasti še zmeraj razvnete ter bo potreben čas, da se situacija v Yamahini hiši normalizira.

"Predvsem moramo ugotoviti, kako se spopasti s tem problemom. Moje sanje so bile, da bi v miru oba pripeljal do konca sezone na prvem in drugem mestu v svetovnem prvenstvu - z zavedanjem, da bi opravili najboljše delo za oba, brez favoriziranja - so se žal razblinile na šestnajsti dirki sezone," je za Corriere dello Sport povedal vodja Yamahine tovarniške ekipe MotoGP Lin Jarvis.

Bo Lorenzo prestopil k Ducatiju, Rossi pa k Suzukiju?

Yamaha je letos pobrala vse tri naslove svetovnega prvaka v kraljevskem razredu MotoGP (dirkaški, konstruktorski in moštveni), a po kontroverznih incidentih na zadnjih treh dirkah ostaja grenak priokus. Vendar so pri japonskem konstruktorju motorjev prepričani, da to ne bo vplivalo na prihodnjo sezono.

"Ekipa ostaja enotna in bo tudi v prihodnji sezoni. Lahko potrdim, da si bosta Lorenzo in Rossi še naprej izmenjavala telemetrijo. Yamaha v to ne dvomi. Ne bo stene, ki bo ločevala njuna prostora v garaži!" je poudaril Rossijev in Lorenzov šef.

Jorge Lorenzo in Valentino Rossi torej ostajata Yamahina tovarniška dirkača MotoGP tudi v prihodnji sezoni. Se pa postavlja veliko vprašanje, kaj se bo zgodilo po koncu prvenstva 2016, saj obema poteče pogodba.

Če bi se Yamaha odpovedala obema, bi lahko Lorenzo prestopil k tovarniškemu Ducatiju, ki ga je v preteklosti že ničkolikokrat vabil z bajno plačo. Rossi pa bi se lahko za zaključek kariere preizkusil še s četrtim motociklom, s tovarniškim Suzukijem, čigar šef je njegov nekdanji šef Davide Brivio. Italijan je še zmeraj Rossijev svetovalec za marketing.

Ne spreglejte