Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 10. 2023,
11.02

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Moto GP Jorge Martin

Sobota, 14. 10. 2023, 11.02

6 mesecev, 2 tedna

MotoGP, sprinterska dirka

Martinu v Indoneziji sprinterska dirka in vodstvo v SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Jorge Martin | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Španec Jorge Martin (Ducati-Pramac) je zmagovalec sprinterske dirke razreda motoGP v Indoneziji, s tem pa je pred nedeljsko klasično dirko prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Na dirkališču Pertamina Mandalika International je sprint na drugem mestu sklenil zmagovalec kvalifikacij, Italijan Luca Marini (Ducati-VR46).

Marinijev moštveni kolega in rojak Marco Bezzechi je bil tretji. Oba dirkača še vedno čutita posledice zloma ključnice. Marini si jo je zlomil pred tremi tedni v Indiji, Bezzecchi pa je v petek le en teden po operaciji prejel zeleno luč za nastop v Indoneziji.

Dirko je sicer dobro z drugega startnega mesta začel Španec Maverick Vinales (Aprilia) in se hitro odpeljal mimo Marinija. Mesta je hitro pridobival tudi Martin, ki se je kmalu prebil mimo Italijana, nato pa nadaljeval v hitrem tempu in lovil vodilnega Vinalesa.

Španca, ki je v zadnjih krogih vozil precej počasneje, je Martin ujel pet krogov pred koncev, na koncu pa zmagal s sekundo naskoka in pred nedeljsko veliko nagrado prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi SP. Vinalesa je nato prehitel Marini, v zadnjem krogu pa še Bezzecchi.

Martin (328 točk) ima v skupnem seštevku zdaj sedem točk naskoka pred aktualnim svetovnim prvakom, Italijanom Francesom Bagnaio v Ducatiju (321), ki je imel pred tem tri točke prednosti. Slednji se danes prvič v sezoni ni prebil v drugi krog kvalifikacij, sprintersko dirko pa je končal na osmem mestu. Po današnjem sprintu pa si je naslov v seštevku konstruktorjev že privozila ekipa Ducatija.

Ob Martinu sta sicer danes drugo vrsto sestavljala Francoz Fabio Quartararo (Yamaha) in Južnoafričan Brad Binder (KTM). Prvi je končal na petem mestu, drugega pa je s proge odnesel Španec Aleix Espargaro, ki je startal tretji.

"Počutim se super. Začeti s šestega mesta ni bilo idealno, vendar sem vsaj lahko prehiteval. Zmaga je bila težka, a končno voditi v prvenstvu na tej točki je odličen občutek. To so sanje," je po dirki povedal Martin.

Preberite še:

Luca Marini
Sportal Marini v Indoneziji z rekordom proge najhitrejši v kvalifikacijah
Ne spreglejte