Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
28. 4. 2012,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jerez VN Španije

Sobota, 28. 4. 2012, 16.41

8 let

Lorenzu triler s Pedroso, Rossiju katastrofa (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Yamahin tovarniški dirkač Jorge Lorenzo je na kvalifikacijah za VN Španije po suhi stezi dobil triler s Hondinim Danijem Pedroso, ki je bil v dežju neulovljiv. Valentino Rossi katastrofalen 13.

Po treh treningih v dežju so kvalifikacije kljub drugačni napovedi začuda potekale večinoma na suhi stezi. Na prvem mestu se je izmenjalo kar nekaj dirkačev. Po polovici treninga je bil najhitrejši Yamahin zasebnik Cal Crutchlow in ker je začelo rahlo deževati, se je Britancu obetal prvi 'pole position v karieri', saj tekmeci ne bi mogli izboljšati svojih časov. A je spet prišlo do preobrata, saj se je dež umaknil s steze in podlaga se je začela sušiti. Prižgana je torej bila zelena luč za nepozaben spopad najboljših. V zadnjih petih minutah je tekmovanje za najboljši čas kroga doseglo vrhunec. Glavni vlogi sta odigrala Yamahin Lorenzo in Hondin Pedrosa, ki sta se preganjala do limitov. Po končani bitki je zmagoslavno roke dvignil Lorenzo, ki je svojega rojaka ugnal za 0,135 sekunde. Fanta sta bila razred zase, saj si je tretji, Ducatijev Nicky Hayden pridirkal že več kot sekundo primanjkljaja. A Američan kljub temu zagotovo ni bil razočaran, saj si je zagotovil prvo štartno vrsto in svojega moštvenega kolega, Valentina Rossija za seboj pustil za 2,4 sekunde!

De Puniet junak kvalifikacij

Francoz De Puniet je bil junak kvalifikacij, saj je z vrhunsko predstavo poleg Rossija premagal tudi Ducatijeva poltovarniška dirkača Abrahama in Barbero ter tako CRT 'mašini' privozil slastno zmago nad MotoGP prototipom.

Njegov deficit za Lorenzom je bil manjši kot Rossijev v Katarju (2,168 sekunde). Randy se je prebil v elitno deseterico in bo nedeljsko dirko štartal takoj za tretjo štartno vrsto. A ker so ponavadi kvalifikacije eno, dirka pa drugo, bomo šele v nedeljo videli, ali se bo lahko De Puniet resno zoperstavil poltovarniškim dirkačem in Rossiju.

Ne spreglejte