Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2013,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lewis Hamilton Sebastian Vettel

Nedelja, 28. 7. 2013, 19.47

8 let

Lewis Hamilton po prvi zmagi z mercedesom: Čudeži se očitno dogajajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Lewis Hamilton je moral na prvo zmago sezone 2013 čakati devet dirk, a uspelo mu je na "njegovem" dirkališču, na Hungaroringu, na katerem je z McLarnom slavil že trikrat poprej.

"Kakšen imeniten konec tedna! Tega resnično nismo pričakovali in že včeraj sem rekel, da bom za zmago potreboval manjši čudež. No, čisto mogoče se ti vendarle dogajaj," je bil po prvi zmagi v Mercedesu razumljivo navdušen Lewis Hamilton, nato pa pojasnil, kako je do nje sploh prišlo: "V moštvu so z izbiro strategije o postankih v boksih zadeli v polno. Jaz sem moral le še vzdrževati razliko. Nekaj dirkanja je vseeno bilo, spopadel sem se z Jensonom in Markom, mislim pa, da smo imeli danes hitrost za obračun s komerkoli. Glede na to, da v Silverstonu nismo smeli testirati teh novih pnevmatik, smo se te dirke malce bali, a s trdim delom nam je uspelo najti ravno pravšnje nastavitve dirkalnika. Upam, da to pomeni preobrat v sezoni."

"Bila je dobra dirka in dober rezultat za ekipo. Strategija je delovala. Odpeljal sem dva dolga sela na dveh kompletih gum, ate niti niso bile v preveč slabem stanju in občutek za volanom je bil dober. Dirkalnik je ostal hiter in nam dovolil, da smo opravili en postanek manj," pa je svojo dirko opisal Kimi Räikkönen, o Vettlovih napadih ob koncu dirke pa je povedal: "Sebastian je nekajkrat poskušal priti mimo, k sreči pa na delu steze, kjer je nemogoče prehitevati. Najboljše pri vsem je, da mi je uspelo za njim nekoliko zmanjšati zaostanek v skupnem seštevku. Seveda bi bil vesel, če bi nam uspelo vzeti še kakšno točko več, a vsaka pomaga. Smo šele na polovici prvenstva, težko ga bo uloviti, a se lahko zgodi še marsikaj, zato se bomo borili naprej."

"Želel bi si, da bi bila dirka nekoliko daljša, saj sva se s Kimijem na koncu dobro zabavala. Težko je prehitevati na tej stezi, prišel sem blizu, zamudil priložnost za napad, poskušal pripraviti še en napad v naslednjih nekaj ovinkih, a mi žal ni uspelo. Odločilen trenutek moje dirke je bil povratek iz boksov, ko sem obtičal za Jensonom. Za to sicer ne morem nikogar kriviti, sem pa zagotovo izgubil precej več časa, kot sem pričakoval. Na silo sem poskušal mimo njega in poškodoval sprednje krilce, to je bila moja napaka. Preveč se mi je mudilo. Vseeno, na koncu sem bil blizu Kimiju, lepo pa je biti spet na stopničkah," pa je povedal Sebastian Vettel.

Ne spreglejte