Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
24. 10. 2015,
15.53

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sebastian Vettel Ferrari VN ZDA

Sobota, 24. 10. 2015, 15.53

5 let, 6 mesecev

Ker Ferrari realistično gleda na prvenstvo, bo pomagal Hamiltonu

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sebastian Vettel je med lansko katastrofalno sezono z Red Bullom podvomil o svojih dirkaških sposobnostih, prva sezona s Ferrarijem pa se izteka nad pričakovanji.

Sebastian Vettel je z Red Bullom med letoma 2010 in 2013 osvojil štiri zaporedne naslove svetovnega prvaka formule 1, nato pa je prišla sezona 2014, ko ni niti enkrat zmagal. Prestop k Ferrariju se je izkazal za pametno potezo. Nemec je v svoji prvi sezoni z rdečim dirkalnikom trikrat zmagal in bil v letošnji sezoni Mercedesu edini trn v peti.

Vettel ima štiri dirke pred koncem sezone 66 točk zaostanka za vodilnim Mercedesovim dirkačem Lewisom Hamiltonom. Po VN Rusije je prehitel drugega dirkača prvenstva, prav tako Mercedesovega voznika Nica Rosberga. Čeprav je Sebastian praktično že izgubil boj za naslov prvaka (na voljo je še sto točk), pa je zadovoljen z izkupičkom letošnje še nedokončane sezone.

"Ni me sram priznati: vsakdo v tem ali onem trenutku podvomi o sebi. Zagotovo lanska sezona ni bila krasna. Nisem dirkal, kot sem si želel. In če se to zgodi, je bolj pošteno pokazati svoja čustva kot pa se skrivati za lažnim nasmehom. Lani v istem času sem razumel, da je treba zamenjati moštvo. Položaj, v katerem sem zdaj, pritrjuje moji odločitvi. Zelo sem zadovoljen s tem, kako stvari potekajo. Ko sem se pridružil Ferrariju, nisem imel nobenih zagotovil v smislu rezultatov, a zdaj je lepo vedeti, da so nad pričakovanji, tudi mojimi. Ko sem se pridružil Ferrariju, so se mi uresničile sanje. Čudovito je, da smo se že v prvi sezoni zoperstavili Mercedesovi prevladi," je za uradno spletno stran formule 1 povedal Sebastian Vettel.

Ferrari se je že preusmeril v prvenstvo 2016

Čeprav ima Vettel še matematične možnosti za naslov svetovnega prvaka, pa je Ferrari že položil orožje pred Mercedesovim Hamiltonom in se usmeril v prihodnjo sezono. Pred VN ZDA je Ferrari pri Vettlu in Raikkonenu zamenjal motor in v dirkalnika vgradil petega v sezoni, zato bosta morala na nedeljski dirki štartati z deset mest slabšega položaja, kot si ga bosta zagotovila na kvalifikacijah. S tem so se Hamiltonu še povečale možnosti, da že v Austinu osvoji naslov prvaka. Ferrari bo na VN ZDA in preostalih treh dirkah letošnje sezone namreč preizkušal nov motor, katerega izboljšave bodo uporabljali tudi v prvenstvu 2016.

Ne spreglejte