Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
12. 8. 2018,
9.09

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi Yamaha

Nedelja, 12. 8. 2018, 9.09

5 let, 8 mesecev

MotoGP

Kaj se dogaja pri Yamahi? Rossi ne želi opravičila.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Valentino Rossi

Več kot očitno je, da imajo pri Yamahi v razredu motoGP krizo, saj sta se njena voznika Maverick Vinales in Valentino Rossi v kvalifikacijah na dirki za VN Avstrije uvrstila šele na 11. oziroma 14. mesto. Pri Yamahi so se voznikoma že javno opravičili, a Rossija to kaj veliko ne zanima.

"Radi bi se opravičili našima dirkačema zaradi slabega motocikla. Za nami je zelo težek dan," je povedal vodja Yamahe Kouji Cuja in ob tem priznal, da imajo težave s pospeševanjem. "Zdaj delamo vse, da bi našli rešitev. Po tej dirki bomo imeli pred dirko v Silverstonu testiranja v Misanu, po Silverstonu testirali še v Aragonu, vendar ta trenutek se osredotočamo na to, da bi v nedeljo dosegli čim boljši rezultat."

"Če Yamaha želi, ima vse možnosti, da reši težave." | Foto: Reuters "Če Yamaha želi, ima vse možnosti, da reši težave." Foto: Reuters Rossi: Zame opravičila niso pomembna

Na to se je tudi odzval Valentino Rossi, eden najbolj popularnih dirkačev v motociklizmu. Devetkratnega svetovnega prvaka ne zanimajo opravičila, ampak si želi le boljšega motocikla.

"Zame opravičila niso pomembna. Pomembno je, da poskušajo rešiti težave. Kot sem že pred tem povedal: Če Yamaha želi, ima vse možnosti, da reši težave. Tega ni lahko narediti v kratkem času, vendar lahko to naredimo. Bolj kot se opravičevati, morajo dati vse od sebe, da izboljšajo motocikel."

Šel v dveh ali treh mesecih

"Na prihodnjih dveh testih bo zelo težko, ker moramo precej izboljšati položaj. To se ne da rešiti z majhnimi popravki. Narediti moramo nekaj resnega, tako da mislim, da to v prihodnjem tednu ne bo mogoče. Morda v dveh ali treh mesecih. Že celo leto govorimo, da imam težave ...," je bil jasen Rossi.

Devetintridesetletni dirkač trenutno v skupnem seštevku zaseda drugo mesto, a za Marcom Marquezom zaostaja velikih 49 točk. Rossiju letos še ni uspelo zmagati, se je pa petkrat uvrstil na stopničke. Dirka na VN Avstrije bo v razredu motoGP na sporedu v danes ob 14. uri.

Ne spreglejte