Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 1. 2014,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Michael Schumacher

Sobota, 4. 1. 2014, 12.28

8 let

Je Michael Schumacher adrenalinski odvisnik?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Komentatorji Schumacherjeve nesreče so se razdelili na dva tabora: eni pravijo, da je bila Michaelova nesreča posledica adrenalinske odvisnosti, drugi pa trdijo, da Nemec nikoli ni brezglavo tvegal.

''V vsej karieri formule 1 si na meji. Ko se navadiš tako živeti, se lahko tudi v svojih hobijih poškoduješ, še posebej ko se z njimi ukvarjaš na tako ekstremni ravni kot Michael,'' je za finski MTV3 povedal nekdanji dirkač f1 Mika Salo, ki je leta 1999 pri Ferrariju vskočil kot zamenjava za takrat poškodovanega Michaela Schumacherja, ko si je Nemec v Silverstonu zlomil nogo.

Štirikratni svetovni prvak formule 1 Francoz Alain Prost je za Itele dejal: ''Vsak dan po koncu kariere formule 1 poskušaš zapolniti vrzel, ki je nastala, a nič drugega ti ne more dati toliko adrenalina.''

Flavio Briatore, ki je bil Schumacherjev šef ekipe, ko je ta v letih 1994 in 1995 z Benettonom osvojil svoja prva dva naslova svetovnega prvaka f1, pa je prepričan, da Michaelova nesreča nima nobene zveze z adrenalinom in s pretirano hitrostjo. ''Z njim sem bil tisočkrat v avtomobilu na poti iz hotela na letališče ali na dirkališče, verjemite mi, nikoli ni deloval kot Schumacher. V prometu je bil Michael zelo previden in strpen do vseh, ki so mu prekrižali pot. Zdaj ko je smučal s svojim sinom, si ne morem predstavljati, da bi si privoščil vratolomno hitrost. To je bilo moje najbolj žalostno novo leto v življenju,'' je za La Gazzetta dello Sport povedal Flavio Briatore.

Nekdanji dirkač formule 1 Jarno Trulli pa je za Il Giornale povedal: ''Michael je vso svojo kariero formule 1 prisegal na varnost in, zahvaljujoč njemu, je bilo na tem področju ogromno narejeno. Res je, da morajo dirkači živeti s tveganjem, a gre za vračunano tveganje in zagotovo manj nevarno kot pri številnih mladih, ko gredo v sobotnih nočeh popivat. Mi dirkači opravimo svoje delo in potem gremo za božič na počitnice. Tako kot Michael grem zdaj tudi jaz v gore, da bom smučal.''

Ne spreglejte