Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 8. 2021,
16.12

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

motokros Jan Pancar

Ponedeljek, 30. 8. 2021, 16.12

2 leti, 7 mesecev

državno prvenstvo, motokros, radizel

Jan Pancar do prepričljive zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Jan Pancar |  V najmočnejšem razredu MX Open je slavil domačin Jan Pancar, v razredu MX2 pa Avstrijec Simon Breitfuss.  | Foto Grega Valančič/Sportida

V najmočnejšem razredu MX Open je slavil domačin Jan Pancar, v razredu MX2 pa Avstrijec Simon Breitfuss.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V Radizelu je v nedeljo potekala tretja dirka državnega prvenstva v motokrosu. V najmočnejšem razredu MX Open je slavil domačin Jan Pancar, v razredu MX2 pa Avstrijec Simon Breitfuss. Četrta dirka sezone za točke DP bo v nedeljo, 5. septembra, ko se bodo tekmovalci pomerili na stezi Prilipe, je sporočila Avto-moto zveza Slovenije (AMZS).

Po skoraj trimesečnem premoru se je v nedeljo v organizaciji ŠD MX Akademija Sašo Kragelj v Radizelu odvila tretja dirka državnega prvenstva. Ogledalo si jo je več kot 1500 gledalcev, je še v izjavi sporočil AMZS.

V najmočnejšem razredu MX Open je slavil Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), ki ni dovolil presenečenja. Solidno je odpeljal obe vožnji in si privozil lepo prednost pred zasledovalci. Še najbolj se mu je približal Peter Irt (AMD Irt brothers), ki je bil v obeh vožnjah drugi. Na tretjem mestu sta se izmenjala Žan Žaler (AMD Slovenske Konjice) v prvi vožnji in avstrijski dirkač Manuel Bermanschlager v drugi vožnji. Žaler je skupno osvojil tretje mesto za drugim Petrom Irtom in zmagovalcem Pancarjem.

Irt v vodstvu

V skupnem seštevku DP v razredu MX Open še naprej vodi Peter Irt, na drugo mesto se je po današnjem popolnem izkupičku obeh voženj prebil Pancar, tretji pa je Miha Bubnič (Društvo ACJ sport). Ob koncu prve vožnje je grdo padel Jaka Završan (ŠD Myteam motocross). V bolnišnici so ugotovili, da ima k sreči le izpahnjeno ramo in si je že lahko ogledal zaključek tekmovalnega dne.

V skupnem seštevku DP v razredu MX Open še naprej vodi Peter Irt. | Foto: Grega Valančič/Sportida V skupnem seštevku DP v razredu MX Open še naprej vodi Peter Irt. Foto: Grega Valančič/Sportida

V razredu MX2 je suvereno slavil avstrijski tekmovalec Simon Breitfuss. Obe vožnji je prepričljivo dobil. Na drugo mesto se je obakrat uvrstil Denis Jakša (AMD Kolpa MXS), tretje pa si je privozil Matevž Robek (MX Fire group). Breitfuss se je z današnjo dvojno zmago zavihtel tudi na prvo mesto skupnega seštevka razreda MX2. Sledita mu Robek in Jakša.

Pekljaj po razburljivem razpletu ugnal Hrvata

V razburljivem razpletu razredu MX125 je tesno slavil Jaka Pekljaj (AMD Šentvid pri Stični) pred Hrvatom Luko Kunićem. V prvi vožnji je slavil hrvaški predstavnik pred Pekljajem, v drugi pa sta nato zamenjala, kar je skupno zmago prineslo Pekljaju. V senci napetih bojev za zmago je na tretjem mestu dirko končal hrvaški tekmovalec Dino Lončar. V seštevku državnega prvenstva je prvo mesto še naprej v rokah Kunića, na drugem je Tilen Demšič (AMD Orehova vas), na tretjem pa Alen Gajser (ŠD MX akademija Sašo Kragelj).

V kategoriji veteranov 40 je slavil Borut Koščak, med veterani 50 pa Bogomir Gajser. V razredu MX85 je slavil Madžar Noel Zanocz, najboljši Slovenec pa je bil Žan Oven. V razredu MX65 je bil najhitrejši Val Slavec, v MX50 pa Leo Gajser.

Tim Gajser Imola
Sportal Lommel nov zahteven izziv za Gajserja
Tim Gajser
Sportal Gajser ta konec tedna na Češkem: Obetam si tudi podporo slovenskih navijačev
Tim Gajser
Sportal Tim Gajser zadržal skupno vodstvo
Tim Gajser
Sportal Gajser po šestih letih znova v Maggiori
Ne spreglejte