Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
30. 1. 2012,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

MotoGP Dani Pedrosa Honda

Ponedeljek, 30. 1. 2012, 17.19

8 let

Honda prvič s Stonerjevo številko 1

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tovarniška Honda v MotoGP je na prizorišču prvih letošnjih testiranjih v Sepangu prvič predstavila svoj motocikel RC213V s Stonerjevo številko 1 na nosu.

Barvna kombinacija ostaja ista kot lani, saj bo Repsol še naprej glavni podpornik Hondinega projekta v kraljevskem razredu. Po odhodu Andrea Doviziosa k zasebni Yamahi bosta tovarniško ekipo v prvenstvu 2012 zastopala branilec naslova svetovnega prvaka, Avstralec Casey Stoner in Španec Dani Pedrosa, ki bo še naprej vozil s številko 26.

Hondina tovarniška ekipa, v kateri sta bila ob dirkačih tudi izvršni podpredsednik Šuhei Nakamoto, tehnični direktor Šiniči Kokubu in direktor za komunikacije in marketing Livio Suppo, je v Malezijo prispela že v soboto in v nedeljo prvič po tragični nesreči Marca Simoncellija 23. oktobra obiskal stezo v Sepangu. V njegov spomin so se zapeljali do ovinka, kjer je Italijan izgubil življenje, položili cvetje in mu namenili minuto molka. Z letošnjo sezono bo MotoGP preklopil na 1000-kubične motorje in tovarniška Honda je odločena, da zadrži vse tri naslove svetovnega prvaka (dirkaškega, konstruktorskega in moštvenega).

''V zimskem premoru je bilo res lepo, saj smo se vrnili domov in preživeli nekaj časa z družino in prijatelji v Avstraliji. Med božičnimi prazniki je bilo super. Nato smo se vrnili v Švico in vse pripravili za prihod novorojenčka. Adriana bo predvidoma v nekaj tednih rodila, zato smo se pripravili na najboljši možni način! Po tako močni sezoni v 2011 ostajamo osredotočeni in ne pričakujemo, da bomo takoj v vrhunski formi. Prepričan sem, da je Honda opravila fantastičen posel pri novi 1000-kubični 'mašini' med zimskim premorom in komaj čakam, da spet zajaham motocikel in vidim, kaj lahko storimo. Upam, da bomo na štartu v sezono močni. Vemo, da bo konkurenca zelo resna, Ducati je vložil veliko energije, prav tako Yamaha. Zanimivo bo zapeljati na stezo in videti, kaj imajo drugi. Kakorkoli že, sedaj je še zgodaj in mislim, da bomo morali počakati do prve dirke v Katarju, preden bomo videli tisto pravo hitrost naših tekmecev in paket, ki so ga pripravili za 2012. A smo pripravljeni,'' je povedal aktualni svetovni prvak Casey Stoner.

Izvršni podpredsednik tovarniške Honde Šuhei Nakamoto pa je dodal: ''Novo sezono 2012 začenjamo z jasnim ciljem: garati bolj kot kdajkoli, da ubranimo naše MotoGP naslove v novi kategoriji 1000 ccm. 800-kubično ero smo zaključili s trojno krono in se bomo borili, da jo 2012 znova osvojimo. Popolnoma zaupamo našima dirkačema Caseyu Stonerju in Daniju Pedrosi, da bosta to uresničila in jima bomo dali vso našo tehnično in človeško podporo. Honda RC213V je evolucija RC212V, osnovana na istem konceptu. Motocikli, ki smo jih pripeljali v Sepang, so v osnovi isti, s kakršnimi smo testirali novembra v Valencii, le z nekaj malimi razlikami. Casey in Dani bosta imela eno 'mašino' isto kot v Valencii, drugo pa z rahlo drugačno šasijo, za kakršno sta prosila. V Sepang smo se prvič vrnili po lanskem oktobru, ko smo izgubili Marca Simoncellija. V nedeljo smo obiskali prizorišče nesreče, položili cvetje in mu še zadnjič rekli 'Ciao'. Verjamem, da bo lep poklon Marcu, če bomo sezono začeli zelo močni.''

Ne spreglejte