Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 2. 2013,
16.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Lewis Hamilton

Sreda, 6. 2. 2013, 16.05

8 let, 5 mesecev

Hamilton ogorčen: Heikki si zasluži sedež v F1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Lewis Hamilton se ne more sprijazniti, da je njegov nekdanji ekipni kolega Heikki Kovalainen ostal brez mesta v formuli 1. "Je pravi dirkač, ima izkušnje in si zasluži biti tu."

Finec Heikki Kovalainen je očitno po sedmih letih izvisel za sedež v formuli 1. Nekdanji dirkač Renaulta, McLarna (ena zmaga leta 2008) in zadnja tri leta Caterhama (oziroma malezijskega Lotusa) je še naprej brez kokpita za sezono 2013. Prost je le še en v Force Indii, a 31-letnika se ne omenja kot kandidata zanj. Pa bi si zaslužil mesto v formuli 1, meni njegov nekdanji ekipni kolega v McLarnu Lewis Hamilton.

"Ko sem pristal in prihajal v Jerez, sem si mislil, kakšna škoda, da Heikkija ni več tu," je ob pričetku testiranj v Jerezu izpostavil 28-letni Hamilton, ki je po novem član Mercedesa. "Nor je tisti, ki je dobil sedež in misli, da je boljši od Heikkija. Heikki je pravi dirkač, ima izkušnje in si zasluži biti tu. Je moj dober prijatelj. Želim mu vse najboljše." Res si težko predstavljamo, da se bosta s Caterhamom Charles Pic in novinec Giedo van der Garde kaj bolje odrezala.

Ne spreglejte