Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
30. 3. 2016,
20.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Michael Schumacher Gašper Mihevc Mick Schumacher

Sreda, 30. 3. 2016, 20.25

6 let, 6 mesecev

Gašper Mihevc se je z Mickom Schumacherjem preganjal po Misanu

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Slovenski dirkač Gašper Mihevc je na italijanski stezi v Misanu preizkušal dirkalnik F4. V akciji je bil tudi sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1, Michaela Schumacherja, Mick Schumacher.

Gašper Mihevc je prvi dan testiranj z F4 dirkalnikom izkoristil za spoznavanje steze v Misanu, zato je bilo postavljanje ekstremno hitrih časov v drugem planu. Naš dirkač je za Mickom Schumacherjem v svojem najhitrejšem krogu zaostal 2,9 sekunde, a  je treba poudariti, da je sin sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 danes porabil že štiri komplete novih gum, medtem ko je Mihevc testiral z rabljenimi.

Mick Schumacher v akciji. | Foto: Mick Schumacher v akciji.

Izpostaviti je treba tudi dejstvo, da ima Mick Schumacher za seboj že eno polno sezono v nemški različici dirkaške serije F4, Mihevc pa je lani dirkal še v italijanskem kartingu. Schumacher je odpeljal že 23 dirk z F4 dirkalnikom, Mihevc pa niti ene. Gašper je do zdaj samo testiral z F4 dirkalnikom.

Gašper in njegova ekipa Torino Squadra Corse, ki sta bila zelo zadovoljna s prvim dnem testiranj, bosta v četrtek uporabila dva nova kompleta gum.

Gašper Mihevc je preizkusil stezo v Misanu, kjer se vsako leto v MotoGP pomerijo Valentino Rossi, Marc Marquez in Jorge Lorenzo. | Foto: Gašper Mihevc je preizkusil stezo v Misanu, kjer se vsako leto v MotoGP pomerijo Valentino Rossi, Marc Marquez in Jorge Lorenzo.

''Dirkati z najboljšimi mladimi vozniki na svetu pri 220 km/h je res nekaj posebnega in se težko opiše. Še posebej, ker sem najmlajši med njimi. 220 km/h čez ovinek je nekaj neprecenljivega,'' je po sredini izkušnji F4 dirkalnika povedal Gašper Mihevc, ki je 4. novembra dopolnil 15 let.

Mick Schumacher bo letos tekmoval v italijanski in nemški različici F4 za ekipo Prema Powerteam, ki je povezana s Ferrarijem. Za Gašperja Mihevca pa obstaja 70 do 80 odstotkov možnosti, da se bo preizkusil v italijanski F4.

Ne spreglejte