Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
16. 1. 2013,
16.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ferrari Fernando Alonso Felipe Massa Sebastian Vettel

Sreda, 16. 1. 2013, 16.00

8 let

Ferrari: Sanjska ekipa Alonso-Vettel ni naš cilj

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Fernando Alonso ostaja Ferrarijeva št. 1 in to bo še nekaj sezon, saj je Stefano Domenicali možnost "sanjske ekipe" s Sebastianom Vettlom zavrnil. Na Wrooomu tudi o pričakovanjih za 2013.

Medtem ko se Fernando Alonso in Felipe Massa na Wrooomu še zabavata na snegu, je pred novinarje sedel vodja Ferrarija Stefano Domenicali. Čeprav je novi dirkalnik še v fazi razvoja (pokazali ga bodo prvega februarja), prva testiranja pa sledijo čez dobra dva tedna, se Italijan ni mogel izogniti vprašanjem o pričakovanjih za sezono 2013. Sicer ne upa povsem odpisati McLarna, Lotusa in Mercedesa, a napoveduje vnovičen dvoboj Ferrarija z Red Bullom. "Na papirju je ta napoved točna, a vsako leto se dogajajo presenečenja. Moj pristop je tak, da se bojim vseh in nikogar ne odpisujem iz bitke za naslov prvaka." Pa vendarle: ker se tehnični pravilnik skorajda ne spreminjajo, bodo novi dirkalniki le evolucija lanskih in zato bi morala razmerja moči ostati podobna.

"Za Alonso dobro, da je imel Massa dober zaključek sezone"

Tema pogovora med Domenicalijem in novinarji je bila tudi (ne)mogoča naveza Fernando Alonso - Sebastian Vettel. Čeprav si v Maranellu želijo aktualnega prvaka, pa se to zagotovo ne bo zgodilo pred slovesom španskega dirkača. "Sanjska ekipa bi bila res nekaj izjemnega. Če bi le dirkača lahko sodelovala. Za zdaj sanjska ekipa ni naš cilj." Tveganje za spor med dirkačema oziroma, da bi drug drugemu "kradla" točke v bitki za naslov, bi bilo pač preveliko. "To velja za vsak šport. Če zbereš ob isti mizi vse najboljše, je to prej negativno kot pozitivno." Za zdaj so tako povsem osredotočeni, da do naslov pripeljejo Alonsa. In tako nenazadnje zaprejo usta Red Bullovemu svetovalcu Helmutu Marku, ki je pred dnevi dejal, da se Španec več ukarja s politiko kot dirkanjem.

V Ferrariju številka 1 ostaja Alonso. Čeprav je Felipe Massa v zadnjem delu minule sezone dvignil ritem in nekajkrat na kvalifikacijah celo ugnal ekipnega kolega, Domenicali ne pričakuje nobenih tenzij med njima. "Za Fernandovo motivacijo je dobro, da je imel Felipe odličen zaključek sezone." Vodja Ferrarija je prepričan, da bo Brazilec v prvenstvu 2013 uspešen že od prve dirke in jim bo to le pomagalo do tako želenih lovorik - dirkaške in konstruktorske.

Ne spreglejte