Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 3. 2015,
12.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastian Vettel Ferrari VN Malezije

Nedelja, 29. 3. 2015, 12.58

7 let, 12 mesecev

Čustveni Vettel: V zadnjih krogih sem se obremenjeval z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sebastian Vettel je na dirki formule 1 za VN Malezije doživel nepozabno zmago s Ferrarijem, ki jo bo pomnil vse življenje. Orožje je moral položiti tudi Mercedes.

Ferrarijev Sebastian Vettel je svet formule 1 šokiral s suvereno zmago. Vodilnega dirkača prvenstva Lewisa Hamiltona je zasenčil z več kot osmimi sekundami naskoka. Svojo zbirko zmag je povečal na 40 in je tako le še za eno zmago oddaljen od legendarnega Brazilca Ayrtona Senne.

"Če sem pošten – in tega ne bi smel povedati –, sem se v zadnjih krogih obremenjeval, saj so se mi prikradle čudne misli. Gledal sem vrh šasije in si mislil: 'To je rdeč dirkalnik in ti boš zmagal.' Potem sem pomislil: 'No, dobro, nehaj razmišljati o tem, sicer boš zgrešil naslednji ovinek ali kaj drugega.' Ko sem zagledal kockasto zastavo, sem doživel veliko olajšanje. Neverjetno sem se počutil in bil zelo ponosen, ko sem stal na stopničkah in gledal Ferrarijeve fante. Hvala vsem inženirjem in mehanikom ter celotni ekipi v Maranellu. Tam je ogromno ljudi, ki imajo veliko potenciala, pa tudi veliko energije je bilo vložene v ta projekt," je povedal Sebastian Vettel, ki je Ferrariju pridirkal prvo zmago po 35 dirkah suše.

"Lani mi je bilo težko. To je moja prva zmaga po več kot letu dni. Definitivno sem pogrešal ne le šampanjca, temveč tudi prvo stopničko zmagovalnega odra. Super je, ko se vrneš po težki sezoni, v kateri nisem mogel iz dirkalnika izvleči maksimuma. Letos mi uravnoteženost dirkalnika bolj ustreza. Enako velja tudi za Kimija. Taktika je bila naš glavni adut," ni skrival navdušenja nad novo zmago, s katero se je v prvenstvu vodilnemu dirkaču Hamiltonu po dveh dirkah približal na tri točke in napovedal boj za naslov svetovnega prvaka.

Ne spreglejte