Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2012,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ferrari Fernando Alonso Sebastian Vettel

Nedelja, 23. 12. 2012, 15.02

8 let

"Če Alonso z dekletom odide na Havaje, bi izbral Vettla"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Luco di Montezemola ni dvoma, kdo bo naslednik Fernanda Alonsa v Ferrariju. "Vettel in Hamilton bi bila v prihodnosti za Ferrari najboljša. Vettlova prednost je, da je mlajši."

Luca di Montezemolo, predsednik Ferrarija in Fiata, še naprej dvori Sebastianu Vettlu. Ko bo pet let starejši Fernando Alonso sklenil končati kariero, želi trikratnega svetovnega prvaka v svojem moštvu. Španec ima pogodbo s Ferrarijem do konca leta 2016, Nemec pa z Red Bullom še za naslednji dve sezoni.

"Vettel in Lewis Hamilton bi bila v prihodnosti za Ferrari najboljša. Vettlova prednost pa je, da je mlajši," je za britanski Independent dejal Di Montezemolo, ki se zaveda, da Vettla v Maranello ne more zvabiti, dokler je v poskočnem konjiču Alonso. "Če pa se Alonso jutri odloči, da gre z dekletom na Havaje, ni dvoma, da bi iz osebnih in profesionalnih razlogov izbral Vettla. Za nas bi bil super. Ima veliko željo po zmagah, a ni aroganten. Ko je prihajal iz kartinga, mi je Michael Schumacher rekel, da ima izjemen potencial in imel je prav."

"Alonso je kombinacija Laude in Schumacherja"

Takojšnja zamenjava za Alonsa pa seveda ni potrebna, poudarja Di Montezemolo. V Špancu ima dirkača, ki ima vrline tako Nikija Laude kot Michaela Schumacherja. "Niki je bil zelo inteligenten dirkač in prvi, ki je z ekipo tesno delal, tudi ponoči. Michael pa je bil zame vojni stroj, saj je lahko 60 krogov odpeljal, kot bi bili kvalifikacijski. Fernando je dobra kombinacija obeh. Je zelo inteligenten. Ve, kdaj mora pritisniti, kako paziti na pnevmatike, kdaj napasti. Je pa tudi zelo hiter. Primerjave so težke, a je med najboljšimi vseh časov. S Fernandom sem zelo zadovoljen. Je ključni mož ekipe."

Ne spreglejte