Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
6. 2. 2016,
13.36

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ducati MotoGP

Sobota, 6. 2. 2016, 13.36

3 leta, 2 meseca

Casey Stoner: Dvomim, da bi bil na prvi letošnji dirki na stopničkah

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Casey Stoner dvomi, da bi bile na prvi letošnji dirki MotoGP v Katarju stopničke dosegljive, čeprav je bil na testiranjih v Sepangu konkurenčen Valentinu Rossiju in Marcu Marquezu.

Ko je svetovni prvak kraljevskega razreda iz let 2007 in 2011 Casey Stoner pred letošnjo sezono Hondo zamenjal z Ducatijem, so takoj na plan udarila namigovanja, da je to storil, ker se želi vrniti na dirke. Avstralec je domišljijo oboževalcev kraljevskega razreda še dodatno podžgal, ko je najprej z Ducatijema napovedal zasebni test v Sepangu, nato pa sta si oba premislila in udarila primerjavo z najboljšimi motociklisti v športu na uradnih MotoGP testih.

Stoner se je prvič po upokojitvi po koncu sezone 2012 na stezi srečal z Rossijem in Lorenzom. Z Marquezom prvič. In bil takoj hiter.

"Če povem pošteno, verjetno ne bi bil dovolj hiter za stopničke v Katarju (prva dirka letošnje sezone, ki bo odpeljana 20. marca, op. a.). Ljudje preveč govorijo o moji vrnitvi na dirke. In pravijo, da bom morda dirkal, ker sem konkurenčen. A nisem se upokojil, ker nisem bil več konkurenčen. Morda ne bi zdržal več kot pet ali šest krogov, ker nisem dovolj dobro fizično pripravljen … Nimam načrtov, da bi se vrnil na dirke," je Casey Stoner za Gazetta dello Sport odločno zavrnil govorice o svoji vrnitvi na dirke MotoGP.

Dvakratni svetovni prvak MotoGP je tudi zavrnil poročanja medijev, da je bilo ključnega pomena pri vrnitvi k Ducatiju dejstvo, da mu Honda ni omogočila, da bi vskočil kot zamenjava za poškodovanega Danija Pedroso.

"Stvari že pred tem niso bile popolne. Moja testiranja se niso zdela dobra, niso uporabili mojih sposobnosti. Tam nisem bil, da bi kaj zaslužil, odpeljal nekaj krogov in to bi bilo to. Hotel sem biti vključen. Ko se je pojavil problem, sem želel pomagati. A nekdo pri Hondi tega ni hotel. Bilo je tako, kot če bi oni mislili, da sem se hotel vrniti na dirko in povzročati težave."

Tudi Marc Marquez ni ustvarjal napetosti med Stonerjem in Hondo: "Marcu je vseeno, proti komu dirka. Ima rad bitke, z menoj ali brez mene se zanj ne bi nič spremenilo. A ljudje okoli njega so razmišljali drugače. To je bilo razočaranje, tam sem samo zaradi tega, da bi pomagal. Nihče ne bi rad uporabil moje informacije ali poslušal mojega nasveta."

Casey pa je s prstom pokazal na svojega nekdanjega šefa pri Ducatiju in Hondi Livia Suppa, s katerim sta skupaj osvojila dva naslova svetovnega prvaka MotoGP: "On me ni nikoli razumel, ker me ni nikoli poslušal. Če bi me poslušal in mi verjel, bi vse bilo lažje. Ne potrebujem dirk, da bi našel strast. Lahko uživam z motorji, daleč od vsega tega."

Ne spreglejte