Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
18. 10. 2014,
10.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cal Crutchlow Marc Marquez Jorge Lorenzo

Sobota, 18. 10. 2014, 10.29

8 let

Cal Crutchlow: Prvo vrsto imam s starim Ducatijem

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ducatijev tovarniški dirkač Cal Crutchlow si je drugo mesto in prvo štartno vrsto za VN Avstralije v MotoGP pridirkal s starim modelom Ducatija GP14.

Moštveni kolega Cala Crutchlowa Italijan Andrea Dovizioso je z izboljšano različico Desmosedicija GP14.2 postavil deseti čas kvalifikacij. Razlika med njima je bila očitna – dobre štiri desetinke sekunde. Crutchlow je za zmagovalcem kvalifikacij Marcom Marquezom zaostal dobri dve desetinki sekunde.

Da je Ducati konkurenčen Hondi in Yamahi v enem samem krogu, je italijanski konstruktor dokazal že v prejšnjem dirkaškem koncu tedna v Motegiju, ko je Andrea Dovizioso osvojil najboljši štartni položaj. Crutchlowo drugo mesto je samo nadaljevanje obetavne zgodbe. Britanec si je z Ducatijem prvič zagotovil prvo štartno vrsto. To je njegov najboljši rezultat v kvalifikacijah kraljevskega razreda po Brnu 2013, ko se je postavil v prvi štartni blok.

"Vsi dirkači smo se mučili z gumami. Dirkal sem z istim motociklom, s katerim smo testirali v Sepangu in tudi tukaj, uporabil sem iste nastavitve. Vesel sem, ker sem si prvo štartno vrsto pridirkal s starim modelom Ducatija," je povedal nasmejani Cal Crutchlow.

Bo Lorenzo v nedeljo izničil minimalno prednost Pedrose in Rossija v prvenstvu?

Zmagovalec zadnjih dveh dirk, Jorge Lorenzo, je drugo mesto na kvalifikacijah zgrešil za pičlih osem tisočink sekunde. Yamaha je morala priznati premoč Hondi, pa tudi Ducatiju. Španec si je kljub temu pridirkal boljši položaj za nedeljsko dirko kot njegova rivala za naslov svetovnega podprvaka Dani Pedrosa (peto mesto) in Valentino Rossi (osmo mesto).

"Ves konec tedna smo bili v lovu za dobrim oprijemom, še posebej na izhodih iz ovinkov. Tudi vstop v ovinke in oprijem ob maksimalnem naklonu sta nam povzročala velike težave. Gume so trše, zato je težko obdržati isti ritem kroga. Smo pol sekunde ali sekundo počasnejši. Odpeljal sem dva zelo hitra kroga, a nista bila dovolj eksplozivna. Dobro mesto je dobro, moja rivala Rossi in Pedrosa pa sta za menoj," je izjavil Jorge Lorenzo.

Ne spreglejte