Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
12. 3. 2013,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sergio Perez Romain Grosjean Nico Hülkenberg

Torek, 12. 3. 2013, 16.41

8 let

Bodo 'mlade pištole' v f1 povzročile velik hrup?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Formula ni samo boj za naslov svetovnega prvaka, je tudi boj 'mladih pištol', ki si vsako sezono skušajo izboriti svoj prostor pod dirkaškim soncem.

Od mladeničev, ki se še niso popolnoma uveljavili v formuli 1, ima najboljši material za letošnjo sezono McLarnov novinec Sergio Perez. Mehičan je po kaljenju pri palčku Sauberju napredoval v eno izmed vodilnih ekip v športu. V pretekli sezoni je postregel s stopničkami, bo letos s prvo zmago v karieri f1? Učil se bo od svetovnega prvaka iz leta 2009 Jensona Buttona. Mu bo že v prvi sezoni v istem moštvu enakovreden ali pa ga bo celo presegel? Najbolj optimistični celo trdijo, da se bo fant že letos z McLarnom boril za naslov svetovnega prvaka.

Lotusov Romain Grosjean je v prvenstvu 2012 dokazal, da premore surovo hitrost, ki je osnova za obstanek v formuli 1. Na kvalifikacijah je ponavadi letel, na dirkah pa delal številne napake in se zapletal v nesreče, ki so ga stale vrhunskih uvrstitev. Če ne bo začel blesteti tudi na dirkah, bi se lahko njegova kariera zaključila že po koncu te sezone. Morebiti pa nas bo presenetil s prvo zmago v karieri ...

Sauberjev Nico Hülkenberg je po prihodu k Sauberju postal vodja ekipa, saj mu bo v garaži družbo delal novinec v športu, Mehičan Esteban Gutierrez. Nemec je svoj talent dokazal že pri Williamsu in Force Indii, zato ne bi bilo nič čudnega, če bi se s Sauberjem tu in tam zavihtel na stopničke. In ko si na stopničkah, tudi zmaga ni daleč ...

In kje sta v tej zgodbi 'stara mačka' Red Bullov Mark Webber in Ferrarijev Felipe Massa?

Mark Webber, ki je lani dvakrat zmagal, ne sodi v ožji krog favoritov za naslov svetovnega prvaka. Do zdaj največjo priložnost za laskavo lovoriko je iz rok izpustil leta 2010, ko je prvak prvič v karieri postal Sebastian Vettel. Ker bo 27. avgusta star že 37 let, bo morebiti letošnja sezona njegova zadnja v formuli 1. Na voljo bo imel dirkalnik svetovnih prvakov, zato so zmage nekaj samoumevnega. Ker preveč niha v rezultatih, nima realnih možnosti za naslov prvaka v dirkaški konkurenci. Njegove točke bodo izjemnega pomena, ko se bo odločalo o naslovu konstruktorskega prvaka.

Felipe Massa bo po koncu te sezone morebiti odletel iz formule 1, a ne zaradi starosti (25. aprila bo dopolnil 32 let), odnesli bi ga lahko slabi rezultati. Vsaj ena zmaga je pravzaprav imperativ, saj na vrh zmagovalnega odra ni stopil že cele štiri sezone. Lani je zmogel vsega dvoje stopničk. Sicer bo še naprej ubogljivo opravljal vlogo Alonsovega asistenta in skupaj s Fernandom skušal Ferrariju pridirkati naslov konstruktorskega prvaka.

Ne spreglejte