Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
8.58

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Valentino Rossi Andrea Iannone Jorge Lorenzo VN Avstralije MotoGP

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 8.58

1 leto, 8 mesecev

Bo Rossi še prijatelj z Iannonejem, če bo izgubil naslov za tri točke?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Valentino Rossi bo ostal prijatelj z Andreo Iannonejem, tudi če se bodo tri točke, ki mu jih je na Phillip Islandu speljal rojak, izkazale za odločilne v boju za naslov svetovnega prvaka MotoGP.

Valentino Rossi se je na VN Avstralije s sedmega štartnega položaja izstrelil v skupino, ki je odločala o zmagovalcu. Po 27 krogih in 120 kilometrih nenehnega prehitevanja med Rossijem, Marquezom, Lorenzom in Iannonejem je prav Rossi doživel najbolj boleč poraz. Dirka je vrhunec dosegla v zadnjem krogu, ko je Marquez prehitel vodilnega Lorenza, Rossi pa je izgubil boj za tretje mesto z Iannonejem. Kako tesna je bila bitka, pove podatek, da je četverico po prečkanju ciljne črte ločevala pičla sekunda.

"To je velika škoda, ker smo izgubili sedem točk. Še posebej zaradi tega, ker sem imel hitrost za zmago. Nisem zadovoljen, ker po takšni dirki nisem stopil na stopničke: od začetka do konca je bil ritem ubijalski, veliko prehitevanja, veliko različnih dirkačev. To je bila prava klasika na Phillip Islandu. Sem pa zadovoljen z motociklom in s svojo predstavo na dirki. Mislim, da smo z ekipo v soboto naredili nekaj napak, ko smo izgubili veliko časa z različnimi nastavitvami, ki nam niso nič prinesle. Če bi dirko začel bolj spredaj, bi lahko bila zgodba drugačna. A zdaj ne moremo jokati, obžalovati. Samo zapomniti si moramo to, ker nas čez teden dni čaka ključna dirka v Sepangu. Sem optimističen, ker imamo potencial," je za crash.net po dirki za VN Avstralije povedal Valentino Rossi.

V nedeljo ob 14.45 v Valencii bo trenutek, ko bomo vedeli, kdo je svetovni prvak

V nedeljo ob 14.45 v Valencii bo na vrsti trenutek, ko bomo vedeli, kdo je svetovni prvak.

Vodilni dirkač prvenstva MotoGP Valentino Rossi je prepričan, da bo odločitev o naslovu svetovnega prvaka padla 8. novembra na finalu v Valencii: "Zdaj je razlika 11 točk in je še vse odprto. Moramo se samo spočiti in dati svoj maksimum v Sepangu (kjer bo v nedeljo, 25. oktobra, naslednja dirka MotoGP, op. p.). Ta steza je bila za nas zmeraj dobra, zato bomo poskušali razumeti svoje napake iz Avstralije in biti konkurenčnejši bolj zgodaj (na kvalifikacijah, op. p.). Zmeraj ko končam dirko pred Jorgejem, sem jaz favorit. Ko me premaga, on postane favorit. V nedeljo ob 14.45 v Valencii bo na vrsti trenutek, ko bomo vedeli, kdo je svetovni prvak. Z Iannonejem bom ostal prijatelj, tudi če bom naslov prvaka izgubil za tri točke (Iannone je Rossiju v Avstraliji ukradel tri točke, op. p.)."

Ne spreglejte