Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
3. 10. 2012,
16.54

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Williams

Sreda, 3. 10. 2012, 16.54

5 let, 6 mesecev

Barrichello: Williams bi lahko imel dvakrat več točk

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rubens Barrichello je po končati sezoni v indycarju dregnil mlada dirkača Williamsa, ki sta mu vzela službo v formuli 1. Ker sta tako neizkušena, je ekipa le deveta, meni.

Ene same stopničke (sicer zmaga) in osmo mesto v moštvenem seštevku z 54 točkami. Mnogo manj, kot je potencial letošnjega Williamsovega dirkalnika, je splošno sprejeto mnenje. In razlog? Njihov nekdanji dirkač Rubens Barrichello, ki je moral zaradi Bruna Senne po lanski sezoni oditi iz Grova, je prepričan, da sta kriva prav Senna in Pastor Maldonado. Z dvema neizkušenima dirkačema, ki sta sedež primarno dobila zaradi bogatih pokroviteljev, pač kaj več ne gre pričakovati, meni danes 40-letni Barrichello. Brazilec je letos kot novinec dirkal v ameriški seriji indycar in zasedel končno 12. mesto (dvakrat je bil med pet, a nikoli na zmagovalnem balkonu).

Na vprašanje brazilskega novinarskega kolega, ali bi sam z letošnjim Williamsom dosegel več, vendarle ni želel dati neposrednega odgovora. "Ne vozim tistega dirkalnika in ne morem deveti, kaj bi lahko naredil z njim. A resnica je – to so dokazali – da je dirkalnik konkurenčen. Inženirji so naredili dober posel, saj je dirkalnik na kvalifikacijah mnogo višje kot lani," pove zmagovalec 11 VN. Maldonado vse od zmage v Barceloni ni osvojil niti točke - sledilo je več nesreč, nazadnje v Singapurju pa okvara na hidravliki, potem ko je bil v prvi štartni vrsti. "Res škoda. Verjamem, da bi bili lahko boljši, lahko bi imeli vsaj dvakrat več točk. A jih nimajo, ker imajo dva neizkušena dirkača. Saj sta hitra, a ne znata izkoristiti priložnosti, ki jima ga ponuja material," dodaja rekorder po številu dirk v formuli 1. Če bi imeli dvakrat več točk, bi bili v moštvenem seštevku šesti, tik za Mercedesom.

Tako Maldonado kot Senna še nimata pogodbe za naslednje leto. Iz besed, ki jih je slišati iz Grova, se zdi, da bodo podaljšali z Maldonadom, Senno pa bodo zamenjali z Valtterijem Bottasom. Ja, s še enim neizkušenim fantom, pravzaprav novincem, ki pa vendarle obeta mnogo več od zdajšnjega Williamsovega dvojca.

Ne spreglejte