Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 8. 2023,
13.50

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Fabio Quartararo Yamaha MotoGP Alex Rins

Sreda, 2. 8. 2023, 13.50

9 mesecev

MotoGP

Rins se je odločil za menjavo ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Alex Rins | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Španski motociklist Alex Rins se je odločil za menjavo ekipe. V svetovnem prvenstvu v kraljevskem razredu motoGP bo od naslednjega leta dirkal pri Yamahi, katere član je Fabio Quartararo. Rins bo pri Yamahi zamenjal Italijana Franca Morbidellija, ki mu bo potekla pogodba z japonsko ekipo.

Kot so sporočili iz japonskega proizvajalca motorjev, so z Alexom Rinsom podpisali pogodbo, tovarniški ekipi pa se bo pridružil prihodnje leto. Rins si je junija zlomil desno nogo na sprinterski tekmi na veliki nagradi Italije v Mugellu. Sedemindvajsetletnik je padel v četrtem krogu in so ga prepeljali v bolnišnico v Firencah zaradi zloma golenice in mečnice. Prestal je dve operaciji in je trenutno še okreva.

Rins je v motoGP zbral 18 uvrstitev na zmagovalni oder, od tega je šestkrat zmagal. V tej sezoni je slavil na VN Amerik. V skupnem seštevku prvenstva je bil najvišje tretji leta 2020. "Veseli smo, da se Alex pridružuje Yamahini skupini in ga toplo pozdravljamo v naši ekipi," je v izjavi za javnost za spletno stran motoGP poudaril Lin Jarvis, generalni direktor Yamaha Motor Racing.

"Pričakujemo, da bo Alex velika pridobitev. Ima bogate izkušnje kot dirkač in je znan kot naravni talent ter večkratni zmagovalec dirk razreda motoGP. Ima že izkušnje z dvema drugima proizvajalcema motoGP in je vozil motocikle s podobnimi lastnostmi kot YZR-M1, kar naj bi mu pomagalo, da se hitro prilagodi našemu motociklu. Njegova zmaga v začetku tega leta poudarja njegovo hitrost, odločenost in dejstvo, da je lačen uspehov," je še poudaril.

Španec, ki je trenutno pri Hondi-LCR, je leta 2017 s Suzukijem debitiral v vrhunskem hitrostnem motociklističnem razredu.

Francesco Bagnaia
Sportal Branilec naslova do četrte zmage v sezoni
Ne spreglejte