Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
26. 5. 2015,
13.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ostrava IAAF World Challenge Usain Bolt David Rudisha Martina Ratej Jan Petrač

Torek, 26. 5. 2015, 13.58

5 let, 2 meseca

Zvezdi večera Bolt in Rudisha, v Ostravi tudi slovenska atleta

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes se na mitingu Golden Spike v Ostravi obeta velik atletski spektakel. Prvo ime je seveda Usain Bolt, ki se rad vrača na Češko, nastopila pa bosta tudi Martina Ratej in Jan Petrač.

Svetovni rekorder Usain Bolt bo v Ostravi tekel že sedmič, tokrat na 200 metrov. Pred nastopom je napovedal hiter čas. "Sem v veliko boljši formi kot na prejšnjih tekmah. S trenerjem sva zadovoljna s trenutnim stanjem. Upam, da bom dobro nastopil in dosegel dober čas. Na konkurenco se ne oziram, osredotočen sem le nase," je dejal na tiskovni konferenci pred tekmo, letošnjega rezultata Justina Gatlina v teku na 100 metrov (9,74) pa ni želel komentirati: "Mislim, da mi ni treba komentirati drugih. Tudi preostali ravnajo podobno."

Glede na zasedbo v Ostravi bi miting brez težav uvrstili ob bok tistim v diamantni ligi. Poleg največjega zvezdnika Jamajke bodo nastopili še številni vrhunski tekmovalci, eden izmed tistih, ki bodo prav gotovo deležni veliko pozornosti, je David Rudisha. Svetovni rekorder v teku na 800 metrov bo tokrat nastopil v teku na 600 metrov. "Organizatorje sem prosil, da vključijo to disciplino, in ustregli so mi. Sem v dobri formi in mislim, da bi v letošnji sezoni spet lahko dosegal dobre rezultate," je dejal Kenijec, ki je najboljšo znamko na svetu postavil na olimpijskih igrah v Londonu.

Popravni izpit za slovensko rekorderko

V ženskem metu kopja bo nastopila tudi slovenska rekorderka Martina Ratej. Na uvodnem mitingu diamantne lige v Šanghaju ni navdušila, njeno kopje ni preletelo meje 60 metrov, tokrat pa bo imela v močni konkurenci priložnost, da popravi vtis iz Kitajske. Ob njej bosta na metališču tudi Rusinja Marija Abakumova in svetovna rekorderka, domačinka Barbora Špotakova, ki se bo letos predstavila prvič.

Mladi Petrač v zvezdniški zasedbi teka na 1000 metrov

V teku na 1000 metrov bo nastopil mladi Jan Petrač, za katerega bo to zagotovo najmočnejša tekma v dozdajšnji karieri. Ob njem bodo tekli nekdanji olimpijski in aktualni svetovni prvak v teku na 1500 metrov, Kenijec Asbel Kiprop, njegov rojak Timothy Kitum, ki je v Londonu osvojil olimpijski bron v teku na 800 metrov, nekdanji evropski prvak, Poljak Marcin Lewandowski, in odlični mladi Francoz Pierre-Ambroise Bosse. Slovenski rekord na tej razdalji znaša 2:20,36 in je star že več kot 22 let.

Po sedmih mesecih treningov in priprav končno prva tekma! Jutri tekmujem v Ostravi na IAAF World Challenge mitingu. In...

Posted by Jan Petrač on Monday, 25 May 2015
Ne spreglejte