Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 7. 2015,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žan Rudolf

Petek, 10. 7. 2015, 18.38

8 let

Žan Rudolf z najboljšim časom v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Žan Rudolf (Mass) je na evropskem prvenstvu za mlajše člane v teku na 800 m dosegel najboljši čas prvega kroga (1:49,17) in se uvrstil v sobotni polfinale.

Joni Tomičič Prezelj (Olimpija) je v polfinalu na 100 m ovire dosegla 11. čas in s 13,66 sekunde za stotinko zaostala za svojim osebnim rekordom.

Tomičič Prezljeva, ki se ji ni uspelo prebiti v finale, je že v dopoldanskih kvalifikacijah dosegla deseti izid in osebni rekord 13,65. Tekla je v zadnji od štirih skupin na visokih ovirah in v cilj po izenačenem boju za vrh prišla kot četrta, tri tekačice pa so se neposredno uvrstile v polfinale. Poleg njih so napredovale še štiri preostale najhitrejše po času, med njimi pa je bila najboljša prav slovenska predstavnica. V polfinalu je bila sedma v prvi skupini, v kateri je Noemi Zabareni iz Švice s časom krepko pod 13 sekundami (12,88) izenačila rekord prvenstev.

Zdaj ima še več zaupanja vase

Rudolf je na dva stadionska kroga tekel v tretji, predzadnji skupini. Večji del je bil med vodilnimi, dobrih 200 m pred ciljem pa je silovito pospešil in si gladko zagotovil prvo mesto, obenem pa je dosegel tudi najboljši čas prvega kroga. "Dvesto metrov pred ciljem sem napadel, prišel do prednosti in potem zadnjih 50, 60 m le še nadzoroval tekmece in varčeval energijo za polfinale. Ta del bo zame psihično lažji, saj težje tečem v kvalifikacijah, iz katerih sem po daljšem času ponovno prišel v naslednji krog večje tekme. Zato imam sedaj še več zaupanja vase. Pogoji pa so bili zelo težki, saj je bilo kar mrzlo, namerili so 12 stopinj Celzija. V polfinalu bom moral teči hitro, kot da bi bil to finalni nastop, ker se lahko hitro kaj zalomi," je napovedal Rudolf.

Če bo preveč utrujena, verjetno ne bo nastopila

Maruša Mišmaš (Mass) danes ni imela kvalifikacij na 1500 m, ker je le 14 prijavljenih z mednarodno normo in bodo vse tekle v nedeljskem finalu. "Po sobotnem finalu se bomo odločili, če bom nastopila tudi v svojem drugem teku za odličja. Če bom preveč utrujena, verjetno ne," je pojasnila Mišmaševa, ki se je v četrtek uvrstila v sobotni finale na 3000 m zapreke, ki je njena glavna disciplina.

Preostali Slovenki na 100 m ovire sta izpadli. Tina Slejko (Gorica) je imela skupno 22. čas (14,13), Laura Strajnar (Mass) pa 27. (14,29). V kvalifikacijah v metu kladiva je s 25. izidom (57,56 m) končala tudi Claudia Štravs (Olimpija).

Ne spreglejte