Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2015,
14.03

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maja Mihalinec Luka Janežič Saša Babšek Snežana Vukmirović Sonja Roman Maruša Černjul AZS

Petek, 6. 2. 2015, 14.03

5 let, 2 meseca

Za zdaj računa Slovenija na čarobno sedmico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na dvoranskem evropskem prvenstvu, ki ga bo med 5. in 8. marcem gostila Praga, bo Slovenijo zastopalo vsaj sedem atletov, ki so že izpolnili norme za EP. Število potnikov lahko v kratkem še naraste.

Norme za evropsko prvenstvo so že izpolnili Marina Tomić (60 m ovire), Maja Mihalinec (60 m), Luka Janežič (400 m), Saša Babšek in Snežana Vukmirović (troskok), Sonja Roman (3000 m) ter Nina Djordjević (skok v daljino). Normo je izpolnila tudi Maruša Černjul (skok v višino), ki pa trenira v ZDA in se je nastopu odpovedala.

Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije, je mesec dni pred odhodom v Prago napovedal, da se bo reprezentanca številčno še okrepila.

"Atleti imajo čas za izpolnitev norm do 21. februarja, zato pričakujem, da se bo sedmerici potnikov pridružilo še vsaj nekaj atletov, na čelu z Marušo Mišmaš, Tino Šutej, Žanom Rudolfom, nekaj rezerve imamo tudi še pri drugih tekmovalcih na 800 metrov. Možnost za doseganje norm bo že na prihajajočem DP v krožnih tekih, Tina Šutej pa bo prihodnji teden tekmovala v Parizu," je dejal Steiner.

Izstopajo tako mladi kot tudi izkušene zvezde stalnice

"Sicer gre pri letošnji reprezentanci za številčno lepo odpravo, vesel sem predvsem, da se kaže trend vala mladih, hkrati pa tudi izkušene zvezde stalnice, kot sta Sonja Roman in Marina Tomič, držijo kontinuiteto nastopov. Vesel sem napredka v šprintih, kjer je odlično normo postavila Maja Mihalinec, ki bi lahko z dobrim nastopom računala na finale. Pred kratkim je izjemno pozitivno presenetil Luka Janežič, ki z novim državnim rekordom kotira zelo visoko na lestvicah," je povedal predsednik strokovnega sveta AZS.

Cilji za bližnje EP ostajajo visoki. "Stopnjevanje forme pričakujemo od Snežane Vukmirović, prav tako lahko svoj rezultat izboljša tudi Nina Djordjevič. Razveseljiva je tudi norma Saše Babšek, za katero bo to prvi nastop na veliki tekmi. Kar zadeva Marino Tomič in Sonjo Roman, gre za preizkušeni tekmovalki, ki lahko s svojimi izkušnjami vedno računata na dober nastop," je še dejal Steiner.

Ne spreglejte