SiolNET. Sportal Atletika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Slovenijo prihajajo ugledni gosti iz sveta atletike

4

termometer

Konec tedna bo Slovenija gostila ugledne predstavnike evropske in svetovne atletike, saj bo na Bledu oziroma na Brdu potekal volilni kongres Evropske atletske zveze (EAA).

Po štirih mandatih se z vrha EAA umika dozdajšnji predsednik Hansjörg Wirz. Za njegovo nasledstvo se potegujejo trije kandidati, poleg visokih funkcionarjev iz evropske zveze pa bodo Slovenijo obiskali tudi predsednik Mednarodne atletske zveze (IAAF) Lamine Diack, predsedniki večine kontinentalnih zvez in številni nekdanji odlični atleti. Med njimi sta udeležbo potrdila tudi dozdajšnja podpredsednika IAAF, Ukrajinec Sergej Bubka in Britanec Sebastian Coe, ki se bosta avgusta v Pekingu pomerila v kandidaturi za novega predsednika IAAF.

Benčina med kandidati za svet EAA

Predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Gregor Benčina je med kandidati za svet EAA. Slovenija je v preteklosti v tem organu že imela svojega predstavnika, saj je bil Janez Aljančič 16 let v vodstvu EAA, danes pa je častni član evropske zveze.

"Kongres je pomemben in velik zalogaj za našo zvezo, ki je zelo aktivna, a je Slovenija še vedno majhna. Kandidatov z bogato zgodovino je veliko, število mest pa omejeno. Sam se zavedam, da sem v atletskih krogih novejši član, a možnost je zdaj ali nikoli. Upam, da bo prednost domačega terena, da se izrazim po športno, pomagala, da bi Slovenija ohranila predstavnika v vodstvu evropske zveze. Možnosti za so, vendar ni nič gotovo. Odločitev je v rokah delegatov, ki bodo tajno glasovali. Ne sme pa biti razočaranja, če nam ne uspe," je nekaj besed svoji kandidaturi namenil predsednik Benčina.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin