Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
12.53

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marina Tomič SP v atletiki

Petek, 16. 8. 2013, 12.53

8 mesecev, 1 teden

Tomičevo je "razmetavalo" levo in desno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Marina Tomič je v kvalifikacijah teka na 100 metrov z ovirami tekla 13,26 sekunde, kar je krepko počasneje od njenih letošnjih izidov. Ostala je brez želenega polfinala, domov se vrača s 25. mestom.

Marini Tomič se je sobotni polfinalni nastop izmaknil za tri stotinke, Žumer bi moral za preboj v drugi krog doseči čas 20,85 sekunde v svoji skupini ali 20,60, da bi v drugi krog prišel po času.

Tomičeva je tekla v tretji od petih skupin, v polfinale pa so vodila prva štiri mesta v posameznih skupinah in še štirje najboljši časi vseh skupin. Tomičeva je imela kljub letošnjemu osebnemu rekordu in teku pod 13 sekundami (12,94) peti prijavljeni čas sezone v skupini, vse štiri tekmovalke, ki so bile letos hitrejše, pa so bile v cilju pred njo.

Napaka že takoj na začetku

Atletinja celjskega Kladivarja je sicer hitro začela in bila v prvem delu med prvimi tremi, na koncu pa je povsem izgubila ritem. "Že na začetku teka sem naredila napako, ko sem prišla preblizu prve ovire, in to ravno toliko, da sem jo podrla. To je bil prvi udarec in ena večjih napak. Dobro sem nadaljevala ritem, potem pa sem zadela še osmo oviro in me je ponovno 'razmetalo' levo in desno. Do konca sem skušala še nekaj spraviti skupaj, toda napaki sta bili preveliki. Ob samo eni bi bil čas gotovo desetinko ali dve boljši. Na ogrevanju sem imela težave in sem prišla malo predaleč, toda na tekmi obžalujem zlasti drugo napako, saj je bil začetek pogumen in na 'polno', kar je potrebno za dober izid. Borila sem se in si nimam česa očitati," je bila razočarana Tomičeva.

Po Brigiti Bukovec je letos postala prva Slovenka, ki je na visokih ovirah tekla pod 13 sekundami. "Želela sem odteči tek, kot sem prejšnje pred SP. Rezultat je bil slab, čeprav je bil začetek boljši, kot kadarkoli prej. Škoda, da se je to zgodilo prav na največji tekmi leta. Predvsem me moti, ker sem dosegla slab čas, saj sem si želela predvsem boljšega časa. Me pa to ne bo ustavilo, drugo leto nadaljujem tekmovanja. Optimistično bom šla v dvoransko sezono in se zelo veselim predvsem evropskega prvenstva na prostem," je zatrdila Tomičeva.

Ne spreglejte