Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tina Šutej Zürich

Torek, 12. 8. 2014, 15.40

8 let

Tina Šutej: Če pogoji niso idealni, me kar malo zmede

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Finale na evropskem prvenstvu v atletiki si je priskakala tudi Tina Šutej. Za nastop med najboljšo trinajsterico, ki se bo pomerila v četrtek, je bilo dovolj 445 centimetrov.

Tina Šutej je tako kot preostale, ki so se uvrstile v finale skoka s palico, zmogla višino 4,45 metra, zaradi večjega števila poskusov pa je dosegla deseti izid. Nekdanja svetovna mladinska podprvakinja je prvo višino, štiri metre, izpustila, na 4,15 je bila uspešna prvič, na 4,25 pa drugič. Tudi na 4,35 in 4,45 metra je bila prvič neuspešna, obakrat pa je letvico zmogla v drugih poskusih in se veselila uvrstitve v finale.

"Začela sem dobro, suvereno sem šla prek začetne višine. Že vso sezono pa imam tehnične težave na koncu zaleta; spustim ritem in ne odrinem dobro ob palici. To se je dogajalo pri vseh skokih, na zaključni višini pa je bil zadnji skok najlepši med vsemi. To je dobra popotnica za finale, saj je bil najboljši prav zadnji skok. Čutila sem tek in skok kot v zimski dvoranski sezoni. Celo gibanje palice je bilo naprej, lahko sem naredila 'nalog' ob palici, zamah, celoten skok. Če je dober odriv ob palici, je vse lažje. Tako moram izvesti skok v finalu, ta občutek iz zadnjega skoka kvalifikacij želim prenesti v finale in bom lahko tudi preostale višine opravila v prvih poskusih in šla prek 4,45 metra," si je oddahnila in se obenem veselila Šutejeva.

"Letos nismo veliko trenirali skokov, ker smo imeli zelo slabe pogoje. V ZDA sem v prejšnjih letih med študijem vedno skakala v idealnih pogojih in se nanje navadila. Če niso takšni, me kar malo zmede. To je največji minus pri mojih skokih v tej sezoni. Kar 4,72 metra sem skočila v dvorani, ker ni zunanjih dejavnikov, vetra in preostalega. Zdaj se tudi to izboljšuje, čeprav moram reči, da so bili danes pogoji dobri, tudi veter ni bil močan, je pa tartan zelo trd in imaš občutek, kot da bi lebdel, ker se žeblji ne zabijejo v podlago," je povedala Šutejeva.

Ne spreglejte