SiolNET. Sportal Atletika
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki v Nanjingu še tretjič prestavljeno

0,02

termometer

Atletika splošna (dvoranska) | Svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki v Nanjingu na Kitajskem je prestavljeno na leto 2025.  | Foto: Vid Ponikvar
Svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki v Nanjingu na Kitajskem je prestavljeno na leto 2025. Foto: Vid Ponikvar

Svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki v Nanjingu na Kitajskem, ki je bilo že prestavljeno iz leta 2020 na 2021, nato iz 2021 na 2023, je bilo tokrat zaradi pandemije koronavirusa prestavljeno še tretjič, in sicer na leto 2025, so danes sporočili iz svetovne atletske organizacije.

"Ta odločitev je bila sprejeta s soglasjem organizacijskega odbora Nanjinga in kitajske atletske zveze zaradi trenutnih razmer na področju epidemije," je Svetovna atletika zapisala v izjavi.

"Razočarani smo, da smo morali znova preložiti ta dogodek zaradi okoliščin, na katere nimamo vpliva, vendar smo to storili, da ne bi atlete in zveze, ki se pripravljajo na tekmovalno sezono 2023, pustili v negotovosti," je sporočil predsednik Svetovne atletike Sebastian Coe.

Svetovno dvoransko prvenstvo v atletiki je bilo letos marca v Beogradu, naslednja izdaja dvoranskega svetovnega prvenstva v kraljici športov bo marca 2024 v Glasgowu.

Kitajska ni gostila nobenega mednarodnega atletskega tekmovanja od začetka pandemije leta 2020.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin