Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Četrtek,
3. 8. 2017,
16.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Andre de Grasse Usain Bolt London 2017

Četrtek, 3. 8. 2017, 16.36

6 let, 6 mesecev

Andre de Grasse je poškodovan

Šok za mladega Kanadčana, ki je užalil Bolta: poškodba je prehuda

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Andre De Grasse 2017 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mladi kanadski šprinter Andre de Grasse je danes sporočil, da odpoveduje nastop na svetovnem prvenstvu v Londonu, saj se je v ponedeljek na treningu poškodoval. Usain Bolt še lažje diha.

Andre de Grasse, ki je lani na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojil bron v teku na 100 metrov in srebro v teku na 200 metrov, ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu, ki se bo jutri začelo v britanski prestolnici.

Na ponedeljkovem treningu si je namreč poškodoval zadnjo desno stegensko mišico, kar zanj pomeni konec sezone. Kanadčan, ki se je lani izstrelil med zvezdnike svetovnega šprinta, je letos na mitingu diamantne lige v Stockholmu 100 metrov pretekel v času 9,69, a je imel ob izdatno pomoč vetra (+4,8 m/s).

V Riu se je zdelo, da sta se precej zbližala, a danes nista v najboljših odnosih. | Foto: Reuters V Riu se je zdelo, da sta se precej zbližala, a danes nista v najboljših odnosih. Foto: Reuters

Bil je v življenjski formi

"Celotna sezona je bila podrejena nastopu v Londonu. Sem v življenjski formi in res sem se veselil obračuna z najboljšimi šprinterji sveta. Ne morem si predstavljati, da ne bom imel te priložnosti, a to je realnost, s katero se moram sprijazniti," je dejal de Grasse.



Bolt ga je izpostavil kot njegovega naslednika, a ga je ta užalil

Jamajčan bo imel zdaj še lažje delo. | Foto: Reuters Jamajčan bo imel zdaj še lažje delo. Foto: Reuters Mnogi so 22-letnega šprinterja videli kot glavnega kandidata, ki bi lahko jamajškemu šprinterju zagrenil poslovilno tekmo, čeprav je Bolt na svoji tiskovni konferenci dejal, da zmaga ni vprašljiva in se to ne bo zgodilo.

Hkrati je Bolt na tiskovni konferenci razkril, da ni bil navdušen nad izjavami iz njihovega tabora. De Grasse je namreč dejal, da ima občutek, da se jamajška strela v svoji zadnji sezoni upočasnjuje, obdolžil pa ga je tudi, da mu je preprečil nastop na mitingu diamantne lige v Monaku, kjer je Bolt zmagal. Jamajčan naj si namreč ne bi želel premočne konkurence na zadnji tekmi pred prvenstvom, dejstvo, da imajo zvezdniki svoje zahteve in si občasno tudi izbirajo tekmece, pa ni skrivnost. V Boltovem taboru so namigovanja zavrnili, najhitrejši človek na svetu pa je govorice označil za nespoštovanje. Dejal je tudi, da se ob srečanju le pozdravita, to pa je tudi vse. Še lani v Riu je kazalo, da sta se precej bolj spoprijateljila.

Ne glede na vse, Bolt se je zagotovo otresel enega glavnih tekmecev in je zdaj še na boljši poti, da v soboto osvoji 12. zlato medaljo na svetovnih prvenstvih.

Kdo bo v Londonu postal svetovni prvak v teku na 100 metrov?

  • Usain Bolt (Jam)
    74,57 %
    305 glasov
  • Justin Gatlin (ZDA)
    9,05 %
    37 glasov
  • Yohan Blake (Jam)
    3,67 %
    15 glasov
  • Christian Coleman (ZDA)
    2,69 %
    11 glasov
  • Andre De Grasse (Kan) - poškodba
    5,13 %
    21 glasov
  • Akani Simbine (JAR)
    1,71 %
    7 glasov
  • Nihče od naštetih
    3,18 %
    13 glasov
Oddanih 409 glasov
Ne spreglejte