Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
17.38

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

atletika Rusija doping

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 17.38

5 let, 8 mesecev

Hansen napovedal še dolgo ponovno vključevanje Rusov v atletiko

"Ruse čaka še dolga pot pri njihovi ponovni polnopravni vključitvi v svetovno atletiko"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Svein Arne Hansen IAAF | Svein Arne Hansen: Ruse čaka še kar dolga pot pri njihovi ponovni polnopravni vključitvi v evropsko in svetovno atletiko. | Foto Guliver/Getty Images

Svein Arne Hansen: Ruse čaka še kar dolga pot pri njihovi ponovni polnopravni vključitvi v evropsko in svetovno atletiko.

Foto: Guliver/Getty Images

Predsednik Evropske atletske zveze (EA) Svein Arne Hansen je v Berlinu pred začetkom evropskega prvenstva napovedal, da Ruse "čaka še kar dolga pot pri njihovi ponovni polnopravni vključitvi" v evropsko in svetovno atletiko.

To po Hansnovem mnenju kaže tudi nedavni primer ruskega skakalca v višino Danila Lisenka, srebrnega na lanskem svetovnem prvenstvu, ki ne bo mogel nastopiti na EP.

Mednarodna atletska zveza je prejšnji teden zanj umaknila dovoljenje za nastop pod nevtralno zastavo, saj je napravil napake pri poročanju o naslovu trenutnega prebivanja in ni bil na voljo za eno izmed testiranj.

Iaaf je rusko atletsko zvezo zaradi s strani države podprtega dopinškega sistema suspendirala novembra 2015. Nato so lahko na mednarodnih tekmovanjih nastopali le tisti Rusi, ki trenirajo in živijo na tujem, ostali pa le ob izpolnjevanju dodatnih pogojev ter testiranjih pri mednarodnih organizacijah, vendar pod nevtralno zastavo.

Hansen je obenem v imenu EA podprl koncept skupnega evropskega prvenstva več športov, ki je bil uveden letos. V Berlinu bodo tako tekmovanja v atletiki, medtem pa se prvenstva v plavanju, kolesarstvu, gimnastiki, veslanju, golfu in triatlonu odvijajo v Glasgowu in njegovi okolici.

"Formula, da tekmovanja potekajo skoraj sočasno, bo ostala. Ne bodo ostali vsi omenjeni šport, atletika pa bo gotovo poleg v naslednjih izvedbah evropskega prvenstva več športov," je še dejal Hansen.

Danil Lysenko
Sportal Ruski skakalec v višino Lysenko ne more nastopiti na EP
Devetzi Lebedeva Peking 2008
Sportal Lebedeva in Abakumova neuspešni s pritožbo na odvzem olimpijskih medalj

 

Ne spreglejte