Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
9. 9. 2015,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

IAAF World Challenge Asafa Powell Maruša Mišmaš Maja Mihalinec Matija Kranjc Tina Šutej Zagreb

Sreda, 9. 9. 2015, 13.42

8 let

Powell slavil s hrvaško zastavo, Turek kar 19,88, izjemna še Perkovićeva (foto)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Asafa Powell je bil prvo ime največjega hrvaškega atletskega mitinga. S časom 9,96 je zmagal v teku na 100 metrov. Zagrebško publiko je z odličnim dosežkom navdušila Sandra Perković.

Poleg najboljših evropskih košarkarjev je Zagreb v torek gostil še nekaj svetovno znanih atletov. V hrvaški prestolnici je namreč potekal Hanžekovićev memorial, največji atletski miting področju nekdanje skupne države.

Jamajčan že 93-ič tekel pod desetimi sekundami V teku na 100 metrov je nastopil nekdanji svetovni rekorder, Jamajčan Asafa Powell, ki ni razočaral hrvaških ljubiteljev atletike. S časom 9,96 je prepričljivo zmagal in poziral celo s hrvaško zastavo. Američana Mika Rodgersa, ki je prav tako tekel v finalu svetovnega prvenstva, oba sta ostala brez medalje, je prehitel kar za 14 stotink sekunde. Tretji je bil Turek Ramil Guliyev (10,18).

Prav Guliyev pa je pripravil enega večjih presenečenj na mitingu, saj je v teku na 200 metrov zmagal z novim turškim rekordom in najboljšim izidom sezone v Evropi 19,88. "Tak rezultat sem pričakoval že v Pekingu. Konkurenca, pogoji in atmosfera so bili odlični, tako da mi je tokrat uspelo," je dejal Turek, ki je na svetovnem prvenstvu končal na šestem mestu.

Svetovni prvak v teku čez visoke ovire Sergej Šubenkov je še enkrat dokazal, da je trenutno najboljši na svetu. Rus je zmagal s časom 13,11 in konkurenco pustil daleč za seboj. Fabrice Lapierre je zmagal v skoku v daljino, Avstralec je poletel odličnih 829 centimetrov, kroglo pa je najdlje sunil Novozelandec Tomas Walsh (21,62 metra).

Perkovićeva na domačem terenu dobila nov zagon

Hrvaška atletska zvezdnica Sandra Perković je imela prav v času svetovnega prvenstva manjšo krizo, ki jo je stala zlata, a jo je očitno že prebrodila. V Zagrebu je zmagala z novim rekordom mitinga, njen disk je poletel 69,77 metra, a je želela še več.

"Zelo sem vesela. Resnično sem si želela tega rekorda. Letos nisem poškodovana, publika in pogoji pa so bili odlični. Morda sem pričakovala še več, met blizu 71 metrov," je dejala Hrvatica, ki si podobnega dosežka želi na finalnem mitingu diamantne lige, ki bo v petek v Bruslju. Tam se bo olimpijska prvakinja pomerila s svetovno prvakinjo, Kubanko Denio Caballero.

Ne spreglejte