SiolNET. Sportal Atletika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po uspešni sezoni večina atletov z mislimi že v olimpijskem Riu

2

termometer

 | Foto:
Atletski reprezentanci, ki je uspešno nastopila na nedavnem svetovnem prvenstvu, je Atletska zveza Slovenije (AZS) skupaj z generalnim pokroviteljem Telekomom Slovenije pripravila sprejem v Ljubljani.

Na svetovnem prvenstvu v Pekingu je nastopila osemčlanska ekipa, sprejema pa se je udeležila peterica atletov. Manjkal je tudi Robert Renner, ki se je kot edini Slovenec uspel prebiti v finale, kjer je osvojil 13. mesto. Pomlajena ekipa je sicer v kitajski prestolnici dostojno zastopala barve Slovenije, Renner in Luka Janežič pa sta svoja nastopa kronala tudi z državnima rekordoma.

"Končuje se ena izmed bolj uspešnih sezon. Za uspehe je poskrbela predvsem nova generacija atletov in atletinj, ki so dosegali odličja na velikih tekmovanjih. V septembru nas čaka še nekaj bolj promocijskih tekmovanj, verjamem pa, da so misli atletov že usmerjene proti glavnemu cilju prihodnje sezone, olimpijskim igram v Riu de Janeiru. Prepričan sem, da pred sezono nihče ni verjel, da bomo na svetovnem prvenstvu nastopili z osemčlansko ekipo, sam pa mislim, da se bo prihodnjo sezono tej ekipi priključilo še nekaj naših atletov iz bolj izkušene generacije in bomo na olimpijske igre v Riu odšli z dvomestnim številom tekmovalcev," je uvodoma povedal predsednik AZS Gregor Benčina.

Sezona medalj

"Zveza vsako leto financira okoli 150 atletov in atletinj, ki so razvrščeni v več selekcij vse do 'Rio teama', kar menim, da se je letos obrestovalo. Letošnjo sezono je zaznamovala menjava generacij, ki je bila še hitrejša, kot smo pričakovali. Gre za izjemno kakovostno generacijo, ki je, verjamem, presenetila marsikaterega trenerja in tudi atlete same. Bila je tudi sezona medalj, saj smo osvojili kar 28 medalj v vseh kategorijah od mlajše mladinske do članske," je dodal predsednik strokovnega sveta AZS Martin Steiner.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin