Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
4. 7. 2015,
13.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

diamantna liga Pariz

Sobota, 4. 7. 2015, 13.19

6 let, 7 mesecev

Po krajšem premoru se obeta pariški spektakel z noro atletsko zasedbo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po krajšem premoru zaradi državnih prvenstev po vsem svetu se diamantna liga nadaljuje v Parizu. Ob vrhunski zvezdniški zasedbi se odpoved Usaina Bolta skoraj ne pozna.

Usain Bolt je obljubil, da se bo predstavil pariškemu občinstvu, a je zaradi lažje poškodbe, ki jo je staknil pred jamajškim prvenstvom, nastop odpovedal. Prvo ime teka na 100 metrov bo tako njegov rojak in nekdanji svetovni rekorder Asafa Powell.

V teku na 400 metrov bo nastopil Kirani James z Grenade, ki že dolgo časa ni bil poražen. Bo tako ostalo tudi po današnjem obračunu?

V teku na 1500 metrov letos še nismo videli ekstremno hitrega teka, tako da se lahko nadejamo najhitrejšega izida sezone na svetu. Glavni favoriti so Kenijec Silas Kiplagat, ki vodi v skupnem seštevku te discipline, Ayanleh Souleiman iz Džibutija in Alžirec Taoufik Makhloufi, ki je pred dnevi odlično nastopil v teku na 1000 metrov. V francoskem mestu Nancy je s časom 2:13,08 postavil četrti najboljši rezultat v zgodovini.

Ljubljenec domačega občinstva Renaud Lavillenie bo prvič na mitingu v francoski prestolnici poskušal preskočiti letvico na šestih metrih, visoko pa bo poskušal poleteti tudi Katarec Mutaz Essa Barshim, le da on brez palice.

Vrnitev Adamsove, napad na svetovni rekord

V ženski konkurenci bo zanimivo v šprintu na 100 metrov, kjer se bosta pomerili letos najhitrejši Shelly-Ann Fraser Pryce z Jamajke in Američanka English Gardener. Obe sta 26. junija vsaka na svojem državnem prvenstvi tekli izjemnih 10,79.

Tekmovanje v suvanju krogle bo minilo v znamenju vrnitve najboljše atletinje pretekle sezone Valerie Adams. Novozelandka, ki se vrača po operacijah komolca in rame, je neporažena že več kot pet let, lahko pa se zgodi, da se bo prav zdaj njen niz končal, saj bodo ob njej nastopile tri atletinje, ki so letos presegle mejo 20 metrov.

V teku na 5000 metrov bo Etiopijka Almaz Ayana napadala svetovni rekord rojakinje Tirunesh Dibabe, več o tem pa smo pisali tukaj.

Ne spreglejte