SiolNET. Sportal Atletika
0,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nick Kočevar navdušil na 100 metrov

Odličen šprint Nemca, ki bi rad tekel za Slovenijo

0,65

termometer

Nick Kočevar
Nick Kočevar je na mitingu v Nemčiji za kar desetinko sekunde izboljšal svoj osebni rekord v šprintu na 100 metrov. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Nick Kočevar, zelo nadarjen nemški šprinter slovenskih korenin, o katerem smo pisali pred časom, je danes na atletskem mitingu v Nemčiji 100 metrov odtekel v času novega osebnega rekorda 10,44 in izpolnil normo za letošnje evropsko prvenstvo do 20 let.

Nick Kočevar Sportal Atletski Kevin Kampl, ki mu Nemci ne pustijo teči za Slovenijo

Nick Kočevar, najhitrejši Evropejec z zadnjega svetovnega prvenstva do 17 let, je v pogovoru za Sportal priznal, da bi rad tekel za Slovenijo, a za zdaj to ni mogoče. Ali se je v njegovem primeru – za to, da bi tekel za Slovenijo, se zavzemajo tako na Olimpijskem komiteju Slovenije kot tudi v Atletski zvezi Slovenije – kaj premaknilo, ne vemo, se je pa konkretno premaknil njegov osebni rekord.

Na mitingu v Weinheimu je komaj 18-letni šprinter danes izkoristil odlične pogoje (veter je pihal še dovoljenih 2,0 metra na sekundo v hrbet) in 100 metrov pretekel v času 10,44, kar je precej bolje od njegovega dozdajšnjega osebnega rekorda 10,54.

S tokratnim dosežkom je Kočevar izpolnil tudi normo za letošnje evropsko prvenstvo do 20 let, ki bo na Švedskem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin