Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2022,
21.21

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Natisni članek

Londonski maraton Kenenisa Bekele Sisay Lemma

Sreda, 28. 9. 2022, 21.21

1 leto, 6 mesecev

zagodla mu je poškodba kolka

Razočarani Mo Farah brez londonskega maratona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Mo Farah | Mo Fraah zaradi poškodbe kolka ne bo nastopil na londonskem maratonu. | Foto Reuters

Mo Fraah zaradi poškodbe kolka ne bo nastopil na londonskem maratonu.

Foto: Reuters

Britanski atletski zvezdnik Mo Farah je bil prisiljen odstopiti od londonskega maratona zaradi poškodbe kolka, je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP. Gre za veliko razočaranje za Faraha, potem ko je 4. septembra v Londonu zmagal na "generalki", polmaratonski razdalji, na teku The Big Half.

Eliud Kipchoge
Sportal Noro! Kipchoge v Berlinu izboljšal svoj svetovni rekord v maratonu!

Štirikratni olimpijski in šestkratni svetovni prvak na pet in deset km razdaljah bi moral na londonskem maratonu nastopiti prvič po letu 2019, potem ko se je vrnil na tekmovalne steze po neuspelem poskusu nastopa na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu. Ta zadnja odpoved je sprožila ugibanja o prihodnosti 39-letnika v tekmovalnem športu.

"V zadnjih nekaj mesecih sem zelo trdo treniral in vrnil sem se v dobro formo ter sem bil precej optimističen glede svojega nastopa," je dejal Farah v izjavi, ki so jo posredovali organizatorji maratona v Londonu.

"Vendar sem v zadnjih 10 dneh čutil bolečino in nelagodje v desnem kolku. Imel sem obsežno fizioterapijo in zdravljenje ter naredil vse, kar sem lahko, da bi bil na startu, vendar se ni izboljšalo dovolj, da bi lahko tekmoval v nedeljo," je še dejal.

"Resnično razočaranje je, da se moram umakniti po dobrih zadnjih nekaj mesecih in po moji zmagi na The Big Half, pa tudi zato, ker rad tečem pred domačim občinstvom v Londonu, ki nam vsem športnikom vedno nudi tako neverjetno podporo," je še dejal.

Farah še nikoli ni zmagal na londonskem maratonu, najboljšo uvrstitev je dosegel leta 2018, ko je bil tretji. Istega leta je v Chicagu dosegel svojo edino maratonsko zmago.

Sisay Lemma
Sportal Rekorder Ljubljanskega maratona slavil v Londonu, kenijska zmaga v ženski konkurenci

Lanski zmagovalec Sisay Lemma je eden od glavnih favoritov letošnjega londonskega maratona. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lanski zmagovalec Sisay Lemma je eden od glavnih favoritov letošnjega londonskega maratona. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Sisay Lemma in Kenenisa Bekele favorita 

Aktualni prvak Etiopijec Sisay Lemma in njegov rojak Kenenisa Bekele, drugi najhitrejši maratonec vseh časov, sta med favoriti moške tekme.

Kenijec Eliud Kipchoge ne bo tekel v Londonu, potem ko je prejšnjo nedeljo na maratonu v Berlinu za 30 sekund popravil svoj svetovni rekord.

Farah je maja utrpel enega svojega najhujših porazov. Na svoji prvi tekmi po juniju 2021 na 10.000 metrov v Londonu je izgubil proti klubskemu tekaču Ellisu Crossu in se nato ni kvalificiral za nastop na svetovnem prvenstvu v Eugenu v ameriški zvezni državi Oregon.

Ne spreglejte