Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
21. 6. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

Velenje Agata Zupin Anita Horvat

Sreda, 21. 6. 2017, 9.00

6 let, 7 mesecev

Po atletskem mitingu v Velenju

Mladi slovenski šprinterki v Velenju pripravili lepo presenečenje

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Enega najbolj zanimivih obračunov na včerajšnjem atletskem mitingu v Velenju sta uprizorili slovenski šprinterki Anita Horvat in Agata Zupin. Njuna tekmovalnost je obema prinesla tudi državna rekorda.

Agata Zupin (levo) in Anita Horvat (v sredini) se razvijata v odlični slovenski šprinterki, kar sta dokazali v Velenju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Agata Zupin (levo) in Anita Horvat (v sredini) se razvijata v odlični slovenski šprinterki, kar sta dokazali v Velenju. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski šprinterki Anita Horvat in Agata Zupin imata izreden potencial, da se razvijeta v atletinji (vsaj) evropskega kova. Tako hitrih tekačic na 400 metrov Slovenija namreč še ni imela, kar pričata njuna rekorda v Velenju.

Horvatova je z zmagovalnim časom 52,18 namreč postavila slovenski rekord do 23 let, Zupinova pa s časom 52,29 slovenski rekord do 20 let. Absolutni slovenski rekord za zdaj še drži Brigita Langerholc, ki je leta 2000 v Ljubljani tekla 52,02, a glede na mladost in hiter napredek omenjenih atletinj je tudi članski rekord le še vprašanje časa.

Zupinova že ima normo, Horvatovi zmanjkalo osem stotink

Nastop na vrhuncu letošnje sezone, svetovnem prvenstvu v Londonu, si je že zagotovila Zupinova, vendar v teku na 200 metrov. Šprinterka iz Komende je s časom 23,09 normo postavila pred 11 dnevi v Kranju.

Horvatova, ki je letos debitirala na članskem tekmovanju v Beogradu na dvoranskem prvenstvu, si normo želi v teku na en štadionski krog, v rudarskem mestu pa jo je zgrešila za osem stotink sekunde. Časa ima še dovolj in še obstaja možnost, da bomo za obe avgusta stiskali pesti v Londonu. Ne pozabite, dekleti sta stari komaj 19 oziroma 20 let.

Kaj sta povedali po nastopu?

Anita Horvat (AD Mass), prvo mesto v teku na 400 metrov: "Na začetku sezone smo načrtovali normo za svetovno prvenstvo, kar je tudi blizu državnega rekorda, tako da sem vedela, da bom blizu, a mi je zmanjkalo osem stotink. Pred seboj sem imela tekmico Zupinovo, kar je bilo zame dobro, saj sem ji lahko sledila in sva imeli zadnjih 100 metrov res boj. Obe sva zelo napredovali in dosegli zelo dober čas. Je nekaj grenkega priokusa, sem pa vesela, da je to osebni rekord in navsezadnje tudi mlajši članski državni rekord."

Anita Horvat Velenje 2017 | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida
Agata Zupin (AD Kamnik), drugo mesto v teku na 400 metrov: "Bilo je super, nisem pričakovala, da bom skoraj za sekundo popravila osebni rekord. Bolj sem se osredotočila na tekmovalko iz Bocvane, ki sem jo tudi prehitela. Nekoliko sem izgubila v ciljni ravnini."

Obe že konec tedna čaka nastop za slovensko reprezentanco na ekipnem evropskem prvenstvu v Tel Avivu. Horvatova bo ponovno lovila normo v teku na 400 metrov, Zupinova pa bo tekla na 200 metrov in 400 metrov z ovirami.
Ne spreglejte