Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
10. 6. 2017,
18.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

London 2017 SP 2017 Agata Zupin

Sobota, 10. 6. 2017, 18.05

6 let, 7 mesecev

Atletski miting, Kranj

Mlada slovenska šprinterka presenetila z normo za svetovno prvenstvo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Agata Zupin | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Mlada slovenska šprinterka Agata Zupin je presenetljiva potnica na letošnje svetovno prvenstvo v Londonu. Na atletskem memorialu v spomin na trenerja Dobrivoja Vučkovića v Kranju je normo izpolnila v teku na 200 m s časom 23,09. Norma znaša 23,10.

Njen dosežek je tudi mladinski državni rekord, tega pa je s časom 11,69 izenačila tudi v teku na 100 metrov, kjer je imela precej vetra v prsi (-1,5 m/s). Zdaj si rekord na krajši razdalji deli z Domžalčanko Aljo Sitar.

Druga je bila v obeh disciplinah še ena obetavna slovenska šprinterka Anita Horvat, ki je izboljšala svoja osebna rekorda. Dvajsetletnica, ki je letos nastopila na dvoranskem evropskem prvenstvi je 100 metrov pretekla v času 11,86, dvakrat daljšo razdaljo pa v času 23,47. Njena paradna disciplina je sicer tek na 400 metrov.

Tudi sama presenečena

O simpatični šprinterki boste še veliko slišali. | Foto: Vid Ponikvar O simpatični šprinterki boste še veliko slišali. Foto: Vid Ponikvar "Tudi mene je rezultat presenetil. Želja je bila teči hitreje od državnega mladinskega rekorda, ki je znašal 23,60, potem pa je šlo še precej hitreje. Pogoji so bili dobri, vetra praktično ni bilo. Pred svetovnim članskim prvenstvom me čaka še mladinsko evropsko prvenstvo v Grossetu, za katerega imam izpolnjene norme za 100, 200, 400 in 400 metrov z ovirami, tako da se s trenerjem Damjanom Zlatnarjem (slovenskim rekorderjem na 110 m z ovirami, op.p.) še nisva odločila v kateri disciplini bom nastopila," je za Sportal povedala mlada članica Atletskega društva Kamnik, ki je lani nastopila tudi na prireditvi Miss športa Slovenije.

Šprinterka iz Komende je lani nastopila na mladinskem svetovnem prvenstvu v teku na 400 metrov z ovirami, leta 2015 pa na svetovnem prvenstvu za mlajše mladinke v teku na 200 metrov. Na obeh tekmovanjih je izpadla v predtekih.

Slovenska članska rekorda na 100 (11,09) in na 200 m (22,72) še vedno drži Merlene Ottey, ki je po tekmovanju za rodno Jamajko v zadnjem obdobju svoje tekmovalne poti nastopala za Slovenijo in je s 30 medaljami na velikih tekmovanjih ena najboljših atletinj na svetu vseh časov.

Waaaa narejena nora za clansko svetovno prvenstvo v Londonu in popravljen drzavni rekord za mladinke na 200m 23.09 Izenacen drzavni rekord na 100m 11.69 😃

Posted by Agata Zupin on Saturday, 10 June 2017

 

Černjulova druga na Švedskem

Maruša Černjul | Foto: Vid Ponikvar Maruša Černjul Foto: Vid Ponikvar Slovenska olimpijka Maruša Černjul (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu v Lundu na Švedskem zasedla drugo mesto v skoku v višino; preskočila je 1,89 m. Norma za svetovno prvenstvo avgusta v Londonu je 1,94 m.

"Poskusi na 1,92 m niso bili slabi, sem pa bila že malo utrujena, saj smo tekmovali skupaj z moškimi in je tekmovanje trajalo več kot dve uri. Vzdušje je bilo super in tudi pogoji ter konkurenca so bili dobri, tako da sem kar malo razočarana, da mi uspelo skočiti naslednje višine," je menila 24-letna Černjulova, finalistka lanskega članskega evropskega prvenstva v Amsterdamu, kjer je bila deveta, v kvalifikacijah na lanski OI v Riu de Janeiru je bila 21., marca letos na dvoranskem EP v Beogradu pa je bila deveta.

Vir: STA
Ne spreglejte