Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
10.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Anita Horvat Miss športa Beograd 2017 atletika

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 10.29

6 let, 7 mesecev

Anita Horvat

Mlada Anita Horvat gre po stopinjah Luke Janežiča

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Anita Horvat | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Anita Horvat je simpatična mlada slovenska atletinja, katere čas šele prihaja. V Beogradu je debitirala na velikih članskih tekmovanjih, že poleti pa želi nastopiti tudi na svetovnem prvenstvu v Londonu.

Anita Horvat je na dvoranskem atletskem prvenstvu v Begradu debitirala na velikih članskih tekmovanjih. Kot mladinka je že nastopila na svetovnem in evropskem prvenstvu, a šele zadnje tri sezone se je resneje posvetila svoji paradni disciplini, teku na 400 metrov.

"Z atletiko se ukvarjam že osem let. Trenirala jo je tudi starejša sestra, ki je delno pripomogla, da sem začela tudi jaz, vendar mi je bila atletika že od nekdaj všeč. Sprva sem trenirala teke na daljše proge, tudi tek čez zapreke, pozneje sem začela krajše teke, preizkusila sem se v praktično vseh disciplinah," se začetkov spominja 20-letna atletinja iz Brezovice pri Ljubljani.

Trenira s slovenskim rekorderjem

S trenerjem Rokom Predaničem. | Foto: Vid Ponikvar S trenerjem Rokom Predaničem. Foto: Vid Ponikvar Kmalu je ugotovila, da ima v šprinterskih disciplinah največji potencial, pred letom in pol pa se je odločila za menjavo trenerja.

Trenirati je začela pod vodstvom Roka Predaniča, ki trenira tudi našega odličnega šprinterja, državnega rekorderja v teku na 400 metrov Luko Janežiča.

"Opazila sem, da imajo atleti v njegovi skupini dobre rezultate, kar pomeni, da dobro delajo. Všeč mi je njegov način dela, kako se posveča atletom in za zdaj sem zelo zadovoljna. Izkazalo se je, da mi ponuja točno to, kar sem od trenerja vedno pričakovala," je nad delom nekdanjega slovenskega šprinterja navdušena Horvatova, ki študira na višji šoli Erudio: "Izbrala sem si program velnes na višji šoli, prav zato da šolanje lažje usklajujem z atletiko."

Želi se približati normi za London

V Beogradu je nastopila na prvem večjem članskem tekmovanju. | Foto: Vid Ponikvar V Beogradu je nastopila na prvem večjem članskem tekmovanju. Foto: Vid Ponikvar Še nedavno mladinka se je zdaj znašla v absolutni članski kategoriji. Sama priznava, da je prehod težak, kar je bilo vidno tudi na prvenstvu v Beogradu, a konkurence se ne boji in že za letošnjo poletno sezono ima visoke cilje.

"V letošnji poletni sezoni si želim, da bi mi uspelo tako dobro odteči, kot sem v dvorani. Če bi mi to uspelo, bi se morda lahko približala tudi normi za svetovno prvenstvo v Londonu, ki znaša 52,10," pravi članica ljubljanskega Massa, ki ve, kje še ima rezervo: "Največje težave imam prvih sto metrov, ko ne začnem dovolj hitro. Temu se bo treba še veliko posvečati."

Lepa izkušnja, a jo vloga misice ne veseli

Anita je leta 2015 nastopila tudi na lepotnem izboru za mis športa, kjer je postala prva spremljevalka, a se ne vidi na modnih brveh. "Bila je lepa izkušnja, a mislim, da je atletika tisto, kar me najbolj veseli," je je pogovor sklenila atletinja, za katero upamo, da bomo še večkrat slišali.

Avgusta bi rada nastopila na svetovnem prvenstvu v Londonu. | Foto: Peter Kastelic Avgusta bi rada nastopila na svetovnem prvenstvu v Londonu. Foto: Peter Kastelic

Razvoj njenega rezultata na 400 metrov:

Leto/na prostem/v dvorani:
2011: 59,32 / ni tekla
2012: 58,17 / 1:00,43
2013: 58,47 / 1:01,07
2014: 55,84 / 57,66
2015: 54,44 / 55,34
2016: 53,47 / 54,82
2017: ??? / 53,27
Ne spreglejte