Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
11. 5. 2014,
18.51

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Darja Klišina IAAF World Challenge Sonja Roman

Nedelja, 11. 5. 2014, 18.51

7 let, 11 mesecev

Klišina najdlje letos, Bondarenko prek 240 cm, Romanovi vloga zajčice (video)

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dva najboljša izida sezone na svetu in še nekaj odličnih atletskih rezultatov so zaznamovali tretji miting letošnje serije IAAF World Challenge. Sonja Roman je nastopila v vlogi narekovalke tempa.

V Tokiu je potekal tretji miting letošnje serije mitingov IAAF World Challenge. Gledalci so lahko videli dva najboljša izida sezone na svetu, oba sta padla v ženski konkurenci. Za enega je poskrbela ruska lepotica Darja Klišina v skoku v daljino (688 centimetrov), pri drugem Američanke Jennifer Simpson v teku na 1500 metrov (4:03,91) pa je imela veliko zaslug tudi slovenska rekorderka v tej disciplini Sonja Roman, ki je bila zadolžena za narekovanje tempa. "Odlična tekma. Malo je bilo vetrovno in malo topleje kot v Coloradu, kjer živim in imamo še sneg. To je moj najboljši začetek sezone do zdaj," je dejala Simpsonova, svetovna prvakinja iz leta 2011. V ženskem teku na 100 metrov z ovirami je svetovna prvakinja, Američanka Brianna Rollins, s časom 12,62 postavila rekord mitinga.

V moškem teku na 100 metrov je zmagal Justin Gatlin. Njegov čas 10,02 na prvi pogled ni videti nič posebnega, a dejstvo, da mu je v prsi pihal močan veter (− 3,5 metra na sekundo), nekoliko osvetli njegov rezultat. Že ob brezvetrju bi se spustil krepko pod mejo deset sekund. Drugi je bil njegov rojak Mike Rodgers, tretji pa najhitrejši belec Christophe Lemaitre. Francoz je za Gatlinom kar precej zaostal. V teku na 200 metrov je zmagal Kirani James, sicer specialist za tek na 400 metrov. Tudi njemu je nagajal veter, čas na semaforju pa se je ustavil pri 20,63.

Bondarenko vrhunsko, Uhov preutrujen za kaj več

Prvič v letošnji sezoni je nastopil svetovni prvak v skoku v višino Bogdan Bondarenko in takoj postavil vrhunski rezultat. V tretjem poskusu mu je uspelo preskočiti letvico na 240 centimetrih, kar je bilo dovolj za zmago. Rus Ivan Uhov, ki je v petek zmagal v Dohi in preskočil 241 centimetrov, je pripotoval naravnost v japonsko prestolnico, moči pa so mu dopustile le skok prek 234 centimetrov. "Čudovit občutek. Res sem vesel, kajti danes je potekal pravi šov. Dobra konkurenca, dobro vreme in odlični gledalci," je bil navdušen nad dogajanjem Bondarenko.

V moškem suvanju krogle je zmagal Christian Cantwell (21,33 metra), v ženskem metu kladiva pa Nemka Betty Heidler (72,69 metra).

Ne spreglejte