SiolNET. Sportal Sportal +
7,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Darja Klišina

Ruska atletinja šokirala z razkritjem: Ponudili so mi 200 tisočakov za vlogo spremljevalke

7,26

termometer

29-letna ruska atletinja Darja Klišina, ena redkih ruskih športnic, ki je zaradi prepovedi nastopa ruskim športnikom zaradi sistematične kršitve dopinških pravil leta 2016 dobila priložnost za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, se je v pogovoru za rusko spletno stran sports.ru razgovorila o številnih temah, tudi o nespodobnem povabilu.

Ruska skakalka v daljino Darja Klišina je dvakratna evropska dvoranska prvakinja, leta 2017 pa je v Londonu pod nevtralno zastavo osvojila naslov svetovne podprvakinje. Zadnje SP v Katarju je zaradi poškodbe izpustila. Ruska skakalka v daljino Darja Klišina je dvakratna evropska dvoranska prvakinja, leta 2017 pa je v Londonu pod nevtralno zastavo osvojila naslov svetovne podprvakinje. Zadnje SP v Katarju je zaradi poškodbe izpustila. Foto: Reuters

Darja Klišina, specialistka za skok v daljino, ki ji je med drugim prinesel dva naslova evropske dvoranske prvakinje, že od leta 2013 živi in trenira v ZDA, za kar je bila v preteklosti deležna že kar nekaj kritik. Ker v ZDA opravlja tudi dopinške teste, je bila leta 2016 edina ruska atletinja, ki je dobila zeleno luč za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer je zasedla deveto mesto.

Na OI v Riu de Janeiru je bila edina ruska atletinja, saj so njenim rojakom zaradi sistematične zlorabe dopinških pravil nastop prepovedali. Klišina si je nastop izborila zato, ker že več let živi v ZDA, kjer opravlja tudi dopinške teste. Na OI v Riu de Janeiru je bila edina ruska atletinja, saj so njenim rojakom zaradi sistematične zlorabe dopinških pravil nastop prepovedali. Klišina si je nastop izborila zato, ker že več let živi v ZDA, kjer opravlja tudi dopinške teste. Foto: Getty Images

V pogovoru za rusko spletno stran sports.ru je brez dlake na jeziku pripovedovala o razlikah med življenjem v Rusiji in ZDA, celo o razliki med ruskimi in ameriškimi moškimi, o tem, da v ZDA nihče ne vpliva na njeno razmišljanje, in o tem, da se ji je anonimnež na Instagramu oglasil s precej nenavadno, vsekakor pa nespodobno ponudbo.

"Ponudili so mi 200 tisoč dolarjev, da bi bila prostitutka," je presenetila za razkritjem.

Ponudbo je takoj ostro zavrnila, a je moški še kar vztrajal, in se izgovarjal, da gre za vlogo spremljevalke, za kar bi ji plačali 200 tisočakov mesečno. Tudi to ponudbo je gladko zavrnila in se hkrati spraševala, kot je povedala v intervjuju, ali vendarle obstaja dekle, na katero bi takšna ponudba naredila vtis.

Darja Klišina je dvakratna evropska dvoranska prvakinja (2011 in 2013), dobitnica bronaste kolajne na EP v Zürichu leta 2014 in srebrne na svetovnem prvenstvu v Londonu leta 2017. Slednjo je osvojila pod nevtralno zastavo.

Darja Klišina Foto: Getty Images

Zaradi poškodbe je zadnje svetovno prvenstvo v Katarju izpustila, še vedno pa sanja o zlati olimpijski medalji. Ker so igre pod petimi krogi zaradi pandemije prestavljene na prihodnje leto, ima časa za sanacijo poškodbe in priprave še dovolj.

Kot je še povedala v intervjuju, glavnina njenega prihodka prihaja s strani sponzorstev in nagradnih skladov na tekmovanjih, kot ruska reprezentantka pa prejema tudi skromno plačo v višini 40 tisoč rubljev oz. 500 dolarjev (460 evrov).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin