Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 4. 2018,
8.37

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

bostonski maraton

Sreda, 18. 4. 2018, 8.37

6 let

Bostonski maraton

Čeprav je bila zadnja, o njej vsi govorijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Tekaške prireditve so vedno znova poligon zgodb z globljim pomenom. Eno najnovejših je na bostonskem maratonu spisala Mary Shertenlieb, ki je v preteklosti dobila še pomembnejšo bitko, kot je bitka s štoparico. Zmagala je že v bitki z levkemijo, po 13 urah je včeraj zmagala tudi v bitki z 42-kilometrsko razdaljo na cestah Bostona.

Po poročanju tiskovne agencije AP se je Mary Shertenlieb zaradi prezeblosti na 24. kilometru trase ustavila v medicinskem šotoru. Ni vedela, kaj naj stori, zdravniki so ji zaradi šibkega imunskega sistema svetovali, naj odstopi. Poklicala je moža Richa, mu razložila, kaj se dogaja, on pa je predlagal, naj pride domov, se preobleče, skoči pod toplo prho, nato pa se bosta vrnila na točko, kjer se je zaradi podhlajenosti in nenadzorovane tresavice ustavila, in skupaj nadaljevala tek do cilja.

To sta tudi storila. Čeprav sta v cilj z roko v roki pritekla zadnja, šele nekaj minut čez polnoč, torej 13 ur po štartu (najhitrejši so se do takrat že najedli in odpočili), ju je tam pričakala množica ljudi z aplavzom, vzkliki spodbude in baloni za dobrodošlico.

Maryjin tekaški križev pot je imel tudi dobrodelno noto. Z opravljenim maratonom je za raziskave bolezni z rakom zbrala več kot 30 tisoč ameriških dolarjev oz. 27 tisoč evrov.

Letošnji maraton ob močnem nalivu in nizkih temperaturah (zjutraj naj bi se temperature gibale okoli ničle) je potekal ob peti obletnici tragičnega bombnega napada, v katerem so v dveh eksplozijah blizu ciljne črte umrle tri osebe, ranjenih pa jih je bilo več kot 260.

 

So damn proud of her. 26.2.

A post shared by Toucher & Rich (@toucherandrichofficial) on

122. izvedba slovitega maratona je dobila posebnega zmagovalca v obeh kategorijah. V moški konkurenci je slavil Juki Kavauči (2;15:58), prvi Japonec v 31 letih, ki je zmagal na tem maratonu, v ženski konkurenci pa je bila najhitrejša Američanka Desi Linden (2;39:54), prva domača zmagovalka po letu 1985.

Ne spreglejte