SiolNET. Sportal Atletika
0,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Christian Coleman

Javil se je ožigosani Američan. "Nisem bil pozitiven in nikoli ne bom."

0,66

termometer

Christian Coleman
Christian Coleman se je javil prvič po tem, ko se je znašel v središču pozornosti svetovne atletske javnosti. Foto: Reuters

Z zapisom na Instagramu se je prvič, odkar se je znašel v središču atletske svetovne pozornosti zaradi kršenja protidopinških pravil, javil ameriški šprinter Christian Coleman, najhitrejši v teku na 100 metrov na svetu v letošnjem letu in prvi favorit za zlato na letošnjem svetovnem prvenstvu v Dohi.

Christian Coleman Sportal Usada umaknila tožbo proti letos najhitrejšemu Zemljanu

Christian Coleman je v zadnjem letu trikrat prijavil napačno lokacijo bivanja, kar v skladu s protidopinškimi pravili pomeni izogibanje kontrolam. Zaradi tega je 23-letnemu Američanu grozil enoletni suspenz, kar pomeni, da ne bi mogel nastopiti na letošnjem svetovnem prvenstvu v Dohi in na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Tokiu.

Malce zatem je Ameriška protidopinška agencija (Usada) umaknila tožbo, potem ko je dobila dokumentacijo s Svetovne protidopinške organizacije (Wada) in ugotovila, da so se v postopku zgodile nepravilnosti.

Najhitrejši šprinter letos na svetu, ki je konec junija v Palo Altu v ZDA tekel 9,81, se je kljub vsemu znašel na udaru kritikov, zato se je zdaj odločil, da pojasni še svojo plat zgodbe.

Usain Bolt Sportal Seznam ožigosanih, ob katerem boste obnemeli

"Sem največji zagovornik čistosti v športu

"Dal sem srce in dušo, da sem postal to, kar sem danes. Zelo nespoštljivo je, da lažni navijači špekulirajo z dopingom in ga povezujejo z nekaterimi najboljšimi atleti na svetu. To ne povzroči nič drugega kot škodi športu. Ne bi se smel braniti, ampak bom prvič in tudi zadnjič povedal, da sam ne uporabljam nobenih pripomočkov. Niti legalnih ne. Trdo treniram, pijem vodo in počivam," se je na Instagramu razpisal Coleman.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu je osvojil srebro in prehitel tudi svetovnega rekorderja Usaina Bolta. Na zadnjem svetovnem prvenstvu je osvojil srebro in prehitel tudi svetovnega rekorderja Usaina Bolta. Foto: Reuters

"Nikoli nisem bil pozitiven na dopinškem testu in nikoli ne bom. Sem največji zagovornik čistosti v športu, saj vem, koliko trdega dela je za uspešnim športnikom. V zadnjih tednih je bilo izgovorjenega in zapisanega marsikaj netočnega. Škoda je, da živimo v svetu, v katerem so pomembni predvsem kliki in zaslužek, ljudje pa verjamejo vsemu, kar preberejo. Velika hvala vsem navijačem, ki mi stojijo ob strani. Komaj čakam, da se začne svetovno prvenstvo. Se vidimo v Dohi," je še zapisal srebrni na 100 metrov z zadnjega svetovnega prvenstva 2017 v Londonu in svetovni rekorder (6,34), pa tudi svetovni prvak v teku na 60 metrov v dvorani.

Svetovno prvenstvo v Dohi se bo začelo 27. septembra in končalo 6. oktobra.

Zapis Christiana Colemana na Instagramu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I put my heart and soul into track and field and worked hard to get where I am today. It’s simply disrespectful when fake fans speculate and talk about drugs in relation to the great athletes we have in this sport. It does nothing but hold the sport back from the popularity I know it can reach in the future. I shouldn’t have to defend myself but for the first and last time I literally do not take ANY supplements or protein powders. Nothing even legal to help with recovery. Nothing. I work hard at practice, drink water and Powerade, rest, and work even harder the next day. Therefore I have never failed a drug test and never will. I’m the biggest advocate for clean sport because I know the sacrifice and what it takes to make it to this level. There have been a lot of inaccurate things said in the media over the past few weeks -- it’s a shame we live in a world where clicks=money, yet people still believe everything they read. Click the LINK IN BIO to hear more about the usada situation. Huge Thank you to all my supporters🙏🏾. Can’t wait for World Champs. See y’all in Doha #blessed

A post shared by Christian Coleman (@_coleman2) on

Christian Coleman Sportal Na obzorju je nov dopinški škandal. V težavah je najhitrejši človek na svetu.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin