SiolNET. Sportal Atletika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janežič popravil rekorden čas na 400 metrov iz leta 2000

2

termometer

 | Foto:
Luka Janežič (Kladivar Celje) je na dvoranskem atletskem mitingu na Dunaju zmagal v teku na 400 m in s časom 46,59 sekunde izboljšal petnajst let star slovenski članski rekord.

S tem je znova potrdil normo za marčevsko dvoransko evropsko prvenstvo. Prejšnji državni rekord je Matija Šestak s časom 46,71 sekunde postavil leta 2000. Janežič je normo za EP izpolnil 25. januarja, ko je zmagal na Dunaju s 47,08.

"Ne vem, kaj naj rečem. Že pred tednom dni sem bil presenečen. Danes sem pričakoval podoben izid, ne pa tudi državnega rekorda. Izjemno sem zadovoljen. Nastopil bom še na državnem prvenstvu, drugih tekem ne bom imel več. Odšel bom na priprave v Budimpešto za teden dni in izpolnil formo. Teden dni pred EP pa bom doma," je bil vesel Luka Janežič.

Mihalinčeva in Žumer z osebnim rekordom

Maja Mihalinec (Velenje) je zmagala z osebnim rekordom na 200 m (23,47), prva pa je bila tudi na 60 m (7,26). Jan Žumer (Mass) je bil tretji z osebnim rekordom na 200 m (21,29) ter sedmi na 60 m (6,85). Mihalinčeva je dosegla svoj najboljši čas na 200 m v dvorani in na prostem.

"V kvalifikacijah na 60 m sem tekla 7,38, čeprav je bil tek poln napak. Zato sem vedela, da bom lahko v finalu precej hitrejša. V tem drugem teku sem drugi del opravila zelo dobro in uspelo mi je razviti maksimalno hitrost. Temu primeren je bil tudi izid, čeprav nisem dobro startala. Tudi na 200 m se pozna, da sem od lani pridobila na hitrosti, prav tako sem prvič po treh letih naredila več vzdržljivostnih treningov. Izida na 200 m sem zelo vesela, saj bom s takšnim tekom na prostem zelo blizu normi za olimpijske igre in svetovni prvenstvo," je bila zadovoljna Mihalinčeva.

Mednarodne norme za evropsko dvoransko prvenstvo v Pragi so izmed slovenskih predstavnikov izpolnili kot zadnja Maruša Černjul (Kladivar Celje) po slavju v skoku v višino na mitingu v ZDA (1,85 m), Marina Tomić (Kladivar) na 60 m ovire, Maja Mihalinec (Velenje) na 60 m, v troskoku pa Saša Babšek (Slovenska Bistrica) in Koprčanka Snežana Vukmirović (Mass Ljubljana).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin